În ce investesc IT-iștii din România?

14apr.2021 În ce investesc IT-iștii din România?

Câștigurile celor care activează în IT nu mai sunt o noutate, la fel și faptul că sunt spend-eri, atât în ceea ce privește perspectiva investițională, dar și cea a vieții de zi cu zi. Ce trenduri adoptă it-iștii și cum aleg să-și folosească veniturile, aflați în cele ce urmează.

 

Domeniul IT este din ce în ce mai atractiv și profitabil, mai ales că totul se digitalizează și din ce în ce mai multe companii multinaționale aleg să își deschidă sedii aici sau externalizează din activitate către deja renumiții it-iști români, care sunt foarte pricepuți în domeniu. Munca depusă este direct proporțională cu veniturile obținute, fapt pentru care it-iștii își permit să îmbrățișeze diverse trenduri: de la vacanțe exotice, la o anumită nișă de autoturisme, locuri frecventate, gadget-uri de ultimă generație și investiții cu randament bun.

 

În general, viața unui IT-ist nu diferă prea mult de cea a unui contribuabil care activează în alte domenii, cu diferența că ei au libertatea de a lucra remote și își permit servicii și produse premium. Astfel, IT-iștii preferă să ruleze pe șosele cu autoturisme noi de proveniență asiatică- de cele mai multe ori (Hyundai, Kia, Toyota, Suzuki) dar nu neglijează nici produsele americane, fie ele și produse în Oltenia. Însă, independent de opțiunea fiecăruia, una dintre condițiile care trebuie îndeplinită indiferent de orice parametri variabili sau constanți este aceea că toate gadgeturile personale (telefon, tabletă, cameră de bord, music player etc.) să poată fi integrate ușor și rapid cu componentele mașinii pentru un șofat cât mai relaxat.

 

În era BP (before pandemic), IT-iștii obișnuiau să petreacă vacanțele doar peste hotare. Cei cu urmași deja în peisaj alegeau rapid un all inclusive în Grecia, Turcia, Thailanda, Caraibe, Maldive (the place în an pandemic) sau destinația pe care nu trebuie să o rateze nici un corporatist în general, Zanzibar, locul de naștere al lui Freddie Mercury.

 

Un aspect pozitiv, relevant în viața unui IT-ist este desigur, cel financiar. Obiceiurile investiționale ale acestora s-au cizelat în timp, plecând de la tranzacții bursiere, trecând prin investiții în metale și pietre prețioase, și ajungând astăzi la investiții pe termen mediu și lung în imobiliare sau criptomonede.

 

Deoarece piața criptomonedelor e încă una relativ volatilă și cu multe necunoscute, investițiile în imobiliare par acum cele mai sigure, profitabile și de încredere. Pentru toți cei care vor să eficientizeze timp, am făcut noi o analiză succintă, pentru a observa dacă ipoteza investițiilor imobiliare se confirmă.

preturi domeniu imobiliar Bucuresti Nord 

 

Am luat ca exemplu un ansamblu rezidențial din Nordul Bucureștiului, Greenfield Băneasa, poziționat într-un cadru natural unic, împrejmuit pe două dintre cele trei laturi ale sale de peste 900 de hectare de pădure mai verde decât ledurile din Data Center-ul în care un it-ist își depozitează roadele muncii.

 

Prezent în peisajul bucureștean de prin 2007, acest cartier a cunoscut o dezvoltare fantastică începând cu anul 2014. De atunci și până în 2020 (anul cel mai apropiat pentru care am reușit să colectăm date) valoarea de tranzacționare a unui apartament a crescut chiar și cu 61% în numai 6 ani, dacă privim comparativ prețurile pentru un apartament cu 2 camere: dacă în 2014 prețul mediu fără TVA al unui astfel de apartament era de 48.645 de Euro, la finalul anului 2020, același tip de apartament s-a tranzacționat cu un preț mediu de 78.315 Euro. Cea mai mare diferență de preț înregistrată a fost de 32.000 de Euro, ceea ce, trebuie recunoscut, este cu adevărat impresionant!

 

 

Interior apartament de vanzare cartier rezidential Greenfield Baneasa

 

La fel, în cazul unui apartament cu 3 camere prețul mediu de tranzacționare s-a apreciat cu 44% în 6 ani. Urmând același model, un apartament cu 4 camere de 124 mp din Greenfield Băneasa  s-a apreciat în ultimii 6 ani cu mai bine de 50.000 de Euro.

 

În special cei din generația millennials sunt preocupați din plin de tematica ecologică, transport electric, fie el în mașină sau pe trotinetă și în general de toate noutățile ce țin de grija față de mediul înconjurător. De aceea este relevant de menționat faptul că, datorită strategiei de dezvoltare pe termen lung, Greenfield se va transforma într-unul dintre cel mai mari proiecte verzi din Estul Europei. Dezvoltarea cartierului se bazează pe soluții inteligente care asigură eficientizarea consumului de resurse pe o perioadă îndelungată. Locuitorii din complex au un stil de viață sănătos, iar în Greenfield și împrejurimi sunt numeroase oportunități pentru a practica sportul în natură.

 

Clădirile au o eficiența energetică ridicată, iar infrastructura din complex facilitează un consum responsabil al resurselor. Ansamblul are numeroase spații verzi, inclusiv parcuri private, alei de promenadă și multiple locuri de joacă pentru copii. La acestea se adaugă 4.500 mp de spații dedicate sportului cum ar fi spații pentru fitness, teren de sport și piscine.

 

Planurile de investiții ale dezvoltatorului contribuie la o evoluție pozitivă a prețurilor din Greenfield Băneasa în viitor. În curând, municipalitatea, va construi pe un teren donat de IMPACT Developer & Contractor  (dezvoltatorul proiectului) o școală și o grădiniță de stat, iar Greenfield va fi astfel unul dintre puținele proiecte de anvergură la nivel național care pune la dispoziție rezidenților unități de învățământ de stat.

 

Strip-Mall Plaza Bucuresti Nord, cartier rezidential Greenfield Baneasa

 

În același timp, a fost deja demarată și construcția Greenfield Plaza, un centru multifuncțional care va include un strip mall, SPA, piscine interioare și exterioare, săli de fitness și spații suplimentare pentru servicii. Investiția va fi finalizată la începutul anului 2022 și va acoperi 21.496 mp. Toate acestea reprezintă investiții sustenabile, ce vor contribui la creșterea valorii locuințelor în continuare.

 

Un alt aspect relevant în viața IT-iștilor este libertatea de a lucra remote, de oriunde: de pe o plajă exotică, de la o cabană montană sau de acasă, cu atât mai mult cu cât aceștia au posibilitatea de a opta pentru locuințe spațioase, în care își pot amenaja un spațiu de birou așa cum și-l doresc.

 

Greenfield Băneasa este o alegere inspirată, atât din prisma compartimentărilor care favorizează alocarea unei camere întregi sau amenajarea unui colț de lucru pentru birou. Spațiile vitrate mari confera luminozitate pe tot parcursul zilei, iar terasele sunt o variantă fericită pentru lucrul in aer liber, mai ales că în Greenfield, perspectiva panoramică asupra Pădurii Băneasa este un avantaj care contribuie la calitatea vieții. 

 

Blocuri noi de vanzare zona Baneasa Bucuresti Nord

 

It-ist sau nu, fie că vrei să investești și să obții un randament investițional bun, fie că vrei să te muți într-un apartament lângă Pădure, recomandarea este să te grăbești să prinzi Prețul Smart valabil în această perioadă, care oferă un Avantaj client de până la 7.000 de Euro.  În funcție de tipul de apartament ales, ai următoarele beneficii financiare:

· Avantaj client între 5.500 și 7.000 Euro la      Apartamentele cu 3 camere;

· Avantaj client între 3.500 și 5.000 Euro la      Apartamentele cu 2 camere;

· Avantaj client de 3.000 și 4.500 Euro la      Studio-uri.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, poți programa o vizită în Greenfield și, de ce nu, să rezervi un apartament cu Preț Smart!

Dacă vrei să ai garanția unui mediu civilizat, aer mai curat și o perspectivă investițională profitabilă, Aplică Acum!

 

 

 

 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder