Anunț important pentru locuitorii cartierului GREENFIELD Băneasa din Sectorul 1!

25apr.2024 Anunț important pentru locuitorii cartierului GREENFIELD Băneasa din Sectorul 1!

Predarea Terenului către Primăria Sectorului 1 pentru școala și grădinița din Greenfield

Astăzi, 25.04.2024 am predat Primăriei Sectorului 1 terenul de 9.650 mp din GREENFIELD Băneasa pe care vor fi construite școala și grădinița de stat. După această procedură, Primăria Sectorului 1 va începe lucrările de construcție la complexul educațional.

Semnarea contractului de finanțare pentru Centrul Educațional Greenfield

Vineri, 5 aprilie, conform declarațiilor primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost semnat contractul pentru construirea Complexului Educațional din Greenfield:

Construim o școală, o grădiniță, o sală de sport, o bibliotecă, ateliere de arte/muzică, alei pietonale, spații verzi, spații de joacă, locuri de parcare și tot ce este necesar pentru un centru educațional. Este prima școală și prima grădiniță publică din acest cartier. Construirea aceestui centru educațional va reduce considerabil aglomerarea celorlalte unități de învățământ din Sectorul 1 și traficul din zonă.
A fost o procedură de achiziție publică transparentă, în cadrul căreia au depus oferte 11 companii/ asocieri de firme. Valoarea estimată a achiziției, conform indicatorilor economici votați de Consiliul Local, era de 63.646.084,40 lei fără TVA. Criteriul de atribuire al contractului a fost cel mai bun raport calitate – preț. Oferta declarată câștigătoare este de 53.577.541,34 lei fără TVA.
Suprafața construită desfășurată totală a viitorului centru educațional va fi de 7558 mp din care suprafața utilă totală va fi de 6756,31 mp. În noile unități de învățământ vor învăța 150 de preșcolari și 390 de elevi.
Clădirea grădiniței va avea un regim de înălțime de P+1, o suprafață construită desfășurată de 2548,47 mp, din care o suprafață utilă totală de 2297,24 mp. Viitoarea grădiniță a fost prevăzută cu 15 grupe cu un număr total de 150 de preșcolari.
Școala va avea un regim de înălțime de P+2E+Eth, o suprafață construită desfășurată de 5009,53mp, din care o suprafață utilă de 4459,07 mp. Aceasta va avea două corpuri. Corpul 1 va fi destinat activităților curente de învățământ: săli de clasă, laboratoare și spații administrative, iar în Corpul 2 vor funcționa o sală de sport, o bibliotecă și ateliere de arte/muzică. Viitoarea școală va avea 13 săli de clasă, unde își vor desfășura cursurile 390 de elevi, precum și 10 cabinete și laboratoare.
Desemnarea câștigătorului 

În data de 29.03.2024 a fost desemnat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică de lucrări pentru construirea centrului educaţional complet în Cartierul Greenfield.

Centrul Educațional Greenfield este inclus în bugetul aferent anului 2024

Suntem încântați să vă informăm că, în cadrul ședinței Consiliului Local Sector 1 din 12 februarie 2024, a fost votat bugetul pentru anul 2024. Acesta include un proiect deosebit de important pentru comunitatea noastră: construirea ansamblului educațional Greenfield.

Acesta va fi compus dintr-o școală și o grădiniță de stat, cai de circulație, spații verzi, terenuri de sport și zone de joacă, toate proiectate de către IMPACT, dezvoltatorul ansamblului rezidențial GREENFIELD, pentru a oferi un mediu educativ modern și sănătos pentru copiii noștri. De asemenea, va fi amenajată și o zonă de parcare pentru accesibilitate ușoară.

 Impactul acestui proiect este semnificativ: cu o valoare bugetată de 107 de milioane de lei, ansamblul educațional va transforma un teren de 9.620 de mp, donat municipalității în mai 2020 de către IMPACT, într-un spațiu plin de viață, aproape de casă. Mai mult decât atât, donația a inclus și proiectul, întreaga documentație tehnică pentru autorizația de construire, reprezentând o contribuție valoroasă de aproximativ 1,75 milioane de euro, oferită de IMPACT cu titlu gratuit.

Acest proiect nu doar că îmbunătățește infrastructura educațională din sectorul 1, dar marchează și un pas important în direcția dezvoltării durabile și a creșterii calității vieții pentru toți locuitorii din GREENFIELD Băneasa.

Vă mulțumim pentru sprijinul continuu și suntem entuziasmați să vedem cum acest proiect se materializează pentru binele comunității noastre!

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder