10 activități de toamnă în aer liber pentru copii

17nov.2022 10 activități de toamnă în aer liber pentru copii

Deși zilele lungi și însorite de vară par anume făcute pentru a hoinări și a explora, nici toamna nu se lasă mai prejos căci spectacolul naturii este atât de intens încât este păcat să ratezi atâtea posibilități minunate de a petrece timp de calitate, în aer liber, cu copilul tău.

Iată o lista de 10 activități pe care le puteți face în natură, tu și copilul tău, în această perioadă, care vă vor amuza garantat, dar din care cel mic va avea și câte ceva de învățat.

Și cum primul lucru care impresionează atunci caând e vorba de toamnă este abundența de forme și culori a frunzelor uscate, să începem cu începutul:

  1. Săritul în grămezi de frunze

Este activitatea ideală atunci când locuiești în aproperea unei păduri, iar locuitorii din GREENFIELD Băneasa sunt privilegiați din acest punct de vedere, GREENFIELD fiind un cartier unic datorită celor peste 900 de hectare de pădure care îl înconjoară.

Bucuria cu care cei mici plonjează în piscina fâșâitoare, modul în care copilul răsfiră frunzele cu degetele simțind diferența de texturi și umiditate, dansul vesel al frunzelor aruncate în aer sunt o priveliște neprețuită, iar copiii pot face asta la nesfârșit. Dar să nu crezi că părintelui îi revine doar privitul! Nu, te vei implica activ, așa că nu te relaxa prea tare căci grămada o dată stricată trebuie imediat refăcută.

  1. Săritul în bălți

Cel mai dulce vis al oricărui copil și coșmarul oricărui părinte. Asta doar în prima toamnă de când copilul a învățat să meargă. După aceea accepți inevitabilul și pui mâna să cumperi cizme de cauciuc și câteva salopete impermeabile. Și ce bucurie se dezlănțuie o dată ce ai făcut asta! Nimic nu se compară cu fericirea copilului care, echipat corespunzător, țopăie și râde neobosit printre stropii de apa. Haide, recunoaște că și tu ai fi vrut să faci asta când erai mic!

  1. Organizează pentru copilul tău și ceilalți copii din cartier un târg de toamnă

Aici contează foarte mult dacă în cartierul tău mai sunt și alți copii de vârste apropiate și cu părinți care văd lucrurile la fel ca tine.  Imaginează-ți ce frumos ar fi să faci parte dintr-o comunitate care pune pe primul plan dezvoltarea copiilor prin joacă și explorare! Câțiva dovleci, struguri, prune, gutui și alte bunătăți de sezon, un pic de must delicios, iarăși nelipsitele frunze care vor ține locul banilor și liber la schimburi, vândut, cumpărat și negociat între copii! Nu că am vrea să ne lăudăm, dar comunitatea GREENFIELD este chiar o comunitate tânără și activă, bine închegată, în jurul acelorași valori, unde se pot organiza cu ușurință astfel de activități pentru cei mici.

  1. Bird watching

Nu îți trebuie decât un binoclu și gata v-ați transformat în cei mai tari spioni. Și nu orice fel de spioni, spioni de păsări! Este fascinant să urmărești comportamentul păsărilor, să le admiri zborul printre copaci, sa le observi comportamentul, cuiburile și modul de a se hrăni. Iar Pădurea Băneasa oferă posibilitatea de a observa numeroase specii de păsări în habitatul lor natural.

  1. Prima lecție de astronomie

Acum că întunericul se lasă mai devreme este perioada perfectă în care îi poți oferi copilului tău prima lecție de astronomie, fără a-i întârzia foarte mult ora de culcare. Îi poți povesti despre planete și stele, despre constelații, despre Luna și fazele ei arătându-i direct pe cer. O lecție de astronomie nu este doar o lecție despre corpuri cerești, gravitație și alte noțiuni teoretice, ci și o lecție de viață prin care poate înțelege mai ușor că nu omul este centrul universului și că orice promblemă cotidiană i se va părea minoră atunci când se va reîntoarce la natură și va contempla măreția ei.

  1. Tablouri din ghinde, nuci, bețișoare și frunze

Ghindele, nucile, conurile, bețișoarele de toate lungimile și grosimile și frunzele pot fi materiale extraordinare din care cei mici să facă tablouri cu scene din natură sau diverse figurine 3D, direct pe pământ.

  1. Minutul de recunoștință

Ia-ți copilul de mână și plimbați-vă în liniște pe aileile unui parc sau printr-o pădure. Roagă-l ca ori de câte ori vede o frunză căzând din copac să mulțumească în gând pentru un lucru din viața sa pentru care este recunoscător.  Este un exercițiu extraordinar de gândire pozitivă atât pentru adulți cât și pentru cei mici, iar plimbarea lentă prin natură îl va ajuta să se conecteze mai ușor cu sine însuși.

activitati de toamna

  1. Picnic de toamnă

Acum că am scăpat de grija căpușelor și a țânțarilor, dar vremea este încă prietenoasă, este momentul ideal să mergeți la un picnic în natură, iar covorul moale de frunze va face cu siguranță totul mai plăcut. Îl poți implica pe copil încă din faza de pregătire a lucrurilor pe care le veți lua cu voi: îl poți ruga pe el să pună în coș șervețelele și furculițele sau, în funcție  de vârstă, îl poți implica chiar la prepararea mâncării. Ce poate fi mai plăcut decât o gustare sănătoasă, luată în liniște, bucurându-vă de o priveliște minunată.

  1. Modelaj cu noroi

Modelajul cu noroi poate fi mult mai distractiv decât cel cu plastilină pentru simplul motiv că cel mic nu are ocazia să facă asta în fiecare zi. Uită de grija hainelor murdare (pe care oricum va trebui să le speli când ajungeți acasă) și lasă-l să se desfășoare în liniște și să dea frâu liber creativității!

  1. Yoga în natură

Specialiștii ne recomandă să le insuflăm copiilor dragostea pentru sport și mișcare de la vârste cât mai mici. Puteți începe cu câteva poziții ușoare de yoga și exerciții de respirație realizate într-un colț de natură unde să nu vă deranjeze nimeni și să vă puteți bucura de liniște și ciripit de păsărele.

Acestea sunt doar câteva exemple de activități pe care le poți face afară, în natură, cu copilul tu în această perioadă. Bineînțeles că le puteți realiza indiferent unde locuiți, dar este mult mai simplu să îi oferi copilului tău astfel de moment de calitate când locuiești într-un loc cu multe spații verzi, parcuri și acces ușor la zone cu cadru natural nealterat așa cum este cartierul GREENFIELD Băneasa.

GREENFIELD este un cartier unic în București datorită celor 900 de hecatre de arbori ai pădurilor Băneasa și Tunari care îl inconjoară. Mai mult, de-a lungul timpului GREENFIELD a atras tot mai multe familii tinere cu copii, care au format o comunitate activă și efervescentă, reunită în jurul acelorași valori și convigeri comune, definite foarte bine de conceptul home wellbeing.

Dacă și tu ești atras de acest stil de viață și își dorești să poți petrece cu ușurință timp de calitate în natură alături de copilul tău, fă-ne o vizită! Cea mai verde comunitate din București te va primi cu brațele deschise.

 

 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder