Ce înseamnă HomeWellbeing?

01iul.2021 Ce înseamnă HomeWellbeing?

2020 a însemnat o recalibrare a atenției asupra sănătății, a lucrurilor care contează cu adevărat și a stării de bine de care avem nevoie pentru a trăi. S-a creat astfel un trend de wellbeing la nivel global, pentru a ajuta populația să treacă mai ușor peste lunga perioadă de încercări și pentru a direcționa atenția spre modul în care putem îmbunătăți sănătatea psihică și fizică în contextul actual.

Wellbeing se traduce prin bunăstare – concept ce amintește de semnificația originară și mai cuprinzătoare, a binelui holistic, a confortului și a fericirii individuale.

Foarte important de menționat este că, deși definiția conceptului de wellbeing este general valabilă, elementele care contribuie la atingerea stării de bine, pot să difere de la om la om. Altfel spus, bunăstarea are o notă subiectivă, întrucât fiecare individ are propria definiție privind starea de bine și toate situațiile care o creează diferă ca relevanță sau intensitate.

Conturarea precisă a ideii de wellbeing depinde de sistemul de valori și de credințe, determinate de nivelul de educație, cultură, tradiții, obiceiuri. Un grad ridicat de educație, cultură și civism atribuie în mod automat conceptului de wellbeing și aspecte de responsabilizare socială, învățare continuă și apartenența la o comunitate cu valori similare.

Cartier rezidential Greenfield Baneasa

 

Factorii care determină starea de bine a românilor

Starea de bine generală este influențată de 5 factori: sinele - bunăstarea personală determinată de toate acțiunile și alegerile personale, conexiunea socială, apartenența și aportul într-o comunitate, perspectiva carierei și siguranța financiară. Din punct de vedere emoțional, starea de bine necesită un mix de nevoi ce trebuie bifate pentru un psihic și un tonus bun: un cămin și un mediu de locuire sigur, o comunitate căreia să îi aparții și cu care să întreprinzi activități civice, o viață de calitate, ce validează stima de sine și activități care aduc cunoaștere, înțelepciune, frumos și împlinire. 

Faptul că românii au un simț al proprietății dezvoltat (Studiul efectuat de Oficiul European de Statistică arată că 96% dintre români au o locuinţă proprietate personală), clasează nevoia de a deține o locuință printre obiectivele prioritare ale individului, etapă ce confirmă asumarea responsabilităților și reprezintă dintr-o anumită perspectivă, un pas al maturității.

Aparent doar un spațiu fizic, locuința este un bun ce odată deținut, le oferă oamenilor un statut în societate și poate influența modul în care aceștia contribuie la bunul mers al societății. Odată ce au siguranța unei locuințe, oamenii sunt mai predispuși să relaționeze și să aibă activități semnificative, ce aduc plus valoare, susțin cercetătorii Browne și Hemsley.

Blocuri noi si apartamente de vanzare in sectorul 1 Bucuresti

 

Ce înseamnă homewellbeing în Greenfield Băneasa

Bunăstarea este influențată de alegerile macro – ce implică decizii și acțiuni importante, cu efect pe termen nelimitat asupra vieții tale, precum alegerea unei locuințe, respectiv organizarea ei, dar și alegeri micro, de zi cu zi, care formează obiceiuri.

Locuința influențează aproape fiecare aspect al vieții: de la gradul de siguranță resimțit, la calitatea somnului și comunitatea creată, de aceea este extrem de important ca alegerea acesteia să bifeze cât mai multe dintre nevoile și așteptările proprii.

            Studiile de acum câțiva ani susțineau că timpul petrecut indoor – acasă și la birou atinge 90%, însă în noul context, tot acest procent se desfășoară doar acasă, locul hibrid, care, în mod forțat, a devenit și spațiul de desfășurare a activităților de serviciu, dar și de educație. Aceste schimbări au sporit interesul pentru conceptul de HomeWellbeing și modul în care putem îmbunătăți starea tuturor membrilor familiei prin prisma experienței de locuire.

Înainte de 2020, ritmul alert, activitățile extra celor de bază (școală, serviciu) și deplasările dese confereau locuinței un caracter hotelier, în care, în mare, petreceai doar orele de odihnă, însă acum, locuința nu mai este doar locul în care dormim și luăm cina, ci locul în care se petrec majoritatea activităților; mai ales că trendul work from home va continua, chiar dacă într-un format mixt.

Drept urmare, crește gradul de conștientizare a faptului că un context de locuire și tot ce se întâmplă în cadrul acestuia – de la confortul casei la facilitățile din cartier, până la modul în care părinții își exercită rolurile la serviciu versus cele parentale – reprezintă pârghii importante în formarea și educarea (non-formală) copiilor.

Confortul de locuire este un factor cheie pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor și implică:

-    elemente de localizare și facilități în proximitate;

-    aspecte de construire și design;

-    alți factori: calitatea aerului interior, nivelul zgomotului, confortul termic.

            Noul Greenfield este gândit și proiectat ca un cartier de wellbeing, asigurând tot confortul rezidenților săi și răspunzând tuturor nevoilor lor: de apartenență, de conexiune și socializare. Află și care sunt criteriile care influențează starea de bine în cadrul locuinței sau completează direct formularul și vino la vizionare! 

 

 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutățile, evenimentele și promoțiile noastre.

Niciodată nu vom divulga adresa ta de email și nu vom face spam. Făcând click pe “Trimite”, ești de acord cu Termeni și Condiții și Nota de informare