Apartenența la comunitatea Greenfield înseamnă și responsabilitate socială

20iul.2020 Apartenența la comunitatea Greenfield înseamnă și responsabilitate socială
De la începutul existenței cartierului nostru, am privit apropierea de natură ca pe un privilegiu, dar și ca pe o responsabilitate. De-a lungul anilor, #comunitateaGreenfield a crescut de la zi la zi și s-a îmbogățit cu oameni responsabili, care participă cu entuziasm la diversele activități de ecologizare și plantare inițiate în zona ansamblului Greenfield Băneasa.

Am ajuns astfel să știm că oricând e nevoie, ne putem baza pe oameni inimoși, iubitori de frumos și curat, mereu gata să aibă grijă de mediul înconjurător ca de propria casă. Sunt oamenii pentru care responsabilitatea socială nu se oprește doar la acțiuni făcute participând la evenimente dedicate, ci și-au făcut din protejarea mediului un stil de viață.

Calitatea de membru al unei astfel de comunități nu se dobândește prin simpla achiziționare a unui apartament nou în sectorul 1 București, ci ea presupune adaptarea la un set de reguli care, pe lângă cele de bună vecinătate, înseamnă și o atenție sporită pentru ecologie.

E de la sine înțeles că niciodată gunoaiele nu pot fi aruncate la întâmplare. Nu insistăm pe efectele dezastruoase pentru mediu ale plasticului sau mucurilor de țigară. Dacă ai ajuns cu lectura până aici înseamnă că protejarea mediului face parte din domeniile tale de interes și îți mulțumim.

E bine să știi totuși, că în ansamblul nostru rezidențial există mai multe puncte de colectare selectivă a deșeurilor, nu trebuie decât să-l identifici pe cel mai apropiat de blocul tău. Plasticul, hârtia, metalul și sticla, precum și aparatele electrice și electronice mici sau becurile și bateriile sunt colectate separat și apoi transportate către un centru de sortare și reciclare. Să ai în vedere și că, în calitate de locuitor al complexului rezidențial Greenfield, ai posibilitatea colectării pentru reciclare a uleiului alimentar uzat, fără să te deplasezi în afara cartierului.

Nu subestima niciodată puterea propriului exemplu și fii un model pentru vecinii tăi, eventual ajută-i și pe ei să înțeleagă cum se reciclează corect:

Recipientele din plastic, cu capac sau fără, se colectează fără îndepărtarea etichetelor, acestea urmând a fi îndepărtate în timpul procesului de reciclare. Dacă este posibil, este preferabil ca înainte să fie spălate cu apă și uscate. Recipientele se presează cât mai mult posibil, pentru reducerea volumului. Sticlele și borcanele se spală și, pe cât posibil, se usucă înainte de a fi introduse în containerul de colectare separată dedicat. Pot fi lăsate cu eticheta/folia neîndepărtate, însă capacele de metal trebuie îndepărtate (se vor colecta separat, împreună cu alte obiecte din metal). Se va face tot posibilul pentru a preveni spargerea sticlei. Dacă, totuși, sticla se sparge, se va înfășura într-o sacoșă înainte de a o arunca. Deoarece sortarea în containerele dedicate nu este făcută întotdeauna corespunzător, de obicei la centrele specializate se mai face și o sortare manuală, și apoi una mecanică, ce utilizează un electromagnet, pentru a separa metalele feroase de cele neferoase. Pentru ca procesul de separare să fie mai facil, în majoritatea cazurilor metalul se reciclează în aceleași containere cu plasticul. Ele sunt apoi alese la stațiile de sortare. În cazul hârtiei și al cartonului se îndepărtează banda adezivă de pe cutiile de carton. Ele trebuie să fie curate, uscate și necontaminate cu resturi alimentare. Pentru a ocupa cât mai puțin volum, se împăturesc astfel încât să ajungă la o formă cât mai plană.

Dacă te decizi să schimbi electrocasnicele vechi sau stricate, caută programele de Buy-Back ale retailerilor specializați și, pe lângă faptul că aparatul vechi va fi preluat de cei care îl aduc pe cel nou, vei primi și o reducere sau un voucher. Împreună, dăm dovadă de spirit civic. Fii și un cetățean model! Cartierul rezidențial Greenfield Băneasa adoptă conceptul Home Wellbeing pentru comunitatea formată în cartier.

Așa că, odată mutat în Greenfield, te rugăm să fii pregătit și pentru multele acțiuni de ecologizare sau întinerire a pădurii Băneasa, de curățenie sau plantări de arbori chiar în cartier, dar mai ales fii pregătit să te distrezi alături de prieteni și familie. Pentru întreaga ta grijă față de natură, noi deja îți mulțumim. Bine ai venit acasă!

cartier rezidential in Bucuresti

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder