3 activități de iarnă în pădurea Băneasa

15dec.2020 3 activități de iarnă în pădurea Băneasa

După o primă ninsoare care ne-a adus aminte de poveștile copilăriei, iarna își face acum simțită prezența mai mult prin temperaturile scăzute și mai puțin prin albul ei calm și liniștitor. Asta nu înseamnă însă că farmecul ei a dispărut, ci că doar s-a mai atenuat puțin. Iar dacă ai șansa să locuiești în mijlocul naturii în complexul rezidențial Greenfield Residence, iarna rămâne la fel de ofertantă ca orice alt anotimp. Cum starea de alertă cauzată de pandemia de coronavirus este încă în vigoare, vă propunem mai jos câteva activități pe care le puteți face la doi pași de casă și care cu siguranță vor mai atenua stresul și disconfortul pe care le resimțim din plin cu toții în aceste momente.

1. Crăciunul se apropie, iar în întâmpinarea lui ne decorăm casele cât mai frumos cu putință. Un element care nu ar trebui să lipsească din nici un cămin decorat pentru sărbătorile de iarnă îl reprezintă conurile. Acestea pot fi agățate sau lipite de alte obiecte. Pot fi, de asemenea, folosite pe post de pomi mici de Crăciun pe pervazul ferestrei, decorate cu zăpadă artificială. Creativitatea voastră nu trebuie să cunoască limite.

O simplă plimbare „la pas” prin pădure vă poate scoate în cale sute de conuri pe care le puteți folosi în cele mai diverse modalități de decorare. E bine de știut că deși în mod uzual multe conuri sunt considerate a fi „de brad”, acestea provin de cele mai multe ori de la alte conifere, ca pin, molid sau zadă. Conurile de brad stau în picioare pe ramuri și, ajunse la maturitate, se dezintegrează și cad pe pământ sub formă de fulgi împreună cu semințele lor.

 

complexul rezidențial Greenfield Residence

2. Mulți dintre voi aveți impresia eronată că, pe timp de iarnă, toate păsările sălbatice pleacă din țară și că „pe cap” ne rămân doar vrăbiile, porumbeii și ciorile. E bine de știut că, mai ales în zona cartierului nostru, avifauna din timpul iernii rămâne destul de diversificată, iar cei mai norocoși dintre voi pot întâlni, pe lângă cele trei specii enumerate mai sus, și pițigoi, cinteze, mierle, sturzi, ciocănitoare, gaițe, stăncuțe sau coțofane.

Avantajați de lipsa frunzișului des din timpul verii, le puteți urmări și studia mai pe îndelete. În același timp, puteți identifica mai ușor locurile lor de cuibărit și așa le puteți ajuta cu hrană, atât de greu de obținut în anotimpul rece. Puteți chiar instala în zonă hrănitori pe care să le umpleți periodic pentru a le ajuta să treacă cu bine peste sezonul rece.

ciocanitoarea in padurea Baneasa

3. În general, se consideră că temperatura optimă pentru alergat este între 5 și 15 grade. Cu toate acestea există studii care arată că uneori frigul moderat e de dorit. Astfel, s-a observat că atleților care au alergat la 2 grade Celsius le-a trebuit cu 30% mai mult timp să ajungă la starea de oboseală, spre deosebire de cei care au alergat la temperaturi de peste 30 de grade.

Iar cum pădurea aflată lângă noi are poate cele mai bune „piste de alergat”, temperaturile scăzute și orele de lumină mai puține nu înseamnă că rutina de alergat trebuie să intre în hibernare. Alergatul pe vreme rece poate ajuta la atenuarea melancoliei de iarnă, creșterea nivelului de energie și, în plus, garantează o formă bună la startul sezonului de primăvară.

beneficii alergat prin padure

Oricare ar fi pasiunea voastră, natura va fi mereu lângă voi să vă ajute să o puneți în practică și, de ce nu?, să descoperiți și altele noi. Iar dacă nu v-ați mutat deja într-un apartament cu grădină în Greenfield Băneasa, vă invităm să vă convingeți de avantajele unei vieți în mijlocul naturii. Programați o vizită pentru a descoperi #NoulGreenfield și vă asigurăm că veți pleca de aici încărcați de energie pozitivă și multe zâmbete. Cu siguranță veți reveni.

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder