Criterii care influențează bunăstarea în cadrul locuinței – Homewellbeing

01iul.2021 Criterii care influențează bunăstarea în cadrul locuinței – Homewellbeing

            Știm deja ce este wellbeing și că avem nevoie de acest concept în cadrul locuinței noastre, pentru o sănătate fizică, dar mai ales psihică, mai bună. Rămâne să aflăm care sunt aspectele asupra cărora trebuie să ne îndreptăm atenția atunci când vine vorba despre starea de bine.

Printre primele nevoi în materie de construcție sunt rezistența seismică ridicată și calitatea construcției. Ansamblul rezidențial Greenfield Reseidence te surprinde pozitiv în această privință, pentru că durabilitatea și sustenabilitatea sunt doar două dintre politicile de funcționare ale companiei Impact SA, dezvoltatorul proiectului, iar plusul pe care îl aduc noile construcții implică un grad ridicat de eficiență energetică, ce țintește certificarea BREEAM Excellent. Acest lucru înseamnă o calitate ridicată a construcției, o mai bună gestionare și control inteligent al resuselor energetice, implicit costuri mai mici pe termen lung pentru rezidenți. Acest beneficiu validează nevoia oamenilor de a contribui indirect la reducerea poluării cauzate de clădirile rezidențiale și crește astfel starea de bine a locuitorilor.

Studiile arată că prin implementarea standardului BREEAM Eccellent în cazul clădirilor de locuințe, costurile de mentenanță sunt reduse cu 13%, consumul de energie este redus cu până la 50%, emisiile de CO2  reduse cu până la 39%, consumul de apă se reduce de asemenea cu 39%, iar cantitatea de deșeruri este redusă cu până la 70%, ceea ce se reflectă într-o creștere a satisfacției locuitorilor cu 27%.

        Compartimentarea apartamentului este un criteriu determinant în decizia de achiziție. Suprafețele largi, distribuirea camerelor și modul în care se poate organiza spațiul de locuit sunt aspecte cheie ce influențează amenajarea și funcționalitatea atribuită fiecărui colț, ceea ce va contribui la armonizarea tuturor activităților interioare. GREENFIELD Băneasa aduce o abordare modernă în privința distribuirii camerelor, lucru de care vă puteți convinge analizând multiplele tipuri de apartamente de vânzare din sectorul 1 București.

Luminozitatea influențează starea de spirit și are efecte interesante asupra omului: ne face conștienți de trecerea timpului, iar culoarea și intensitatea luminii pe care o experimentăm influențează secreția de hormoni, inclusiv melatonina și serotonina, care reglează ritmurile noastre circadiene. Noul GREENFIELD a fost proiectat cu zone vitrate mari, respectând studiile de însorire și asigurând o luminozitate bună pe parcursul zilei, ceea ce îți conferă toate motivele să te bucuri de lumina naturală, atât de importantă în activitățile zilnice, mai ales odată ce locuința este și birou, dar și loc de studiu intens pentru cei mici.

Terasa a devenit extrem de apreciată în 2020 și atenția acordată acestui spațiu va fi în continuare una sporită, întrucât ne îndeamnă la momente de relaxare și contemplare. Privirea către linia orizontului este un exercițiu bun pentru ochi, iar atunci când panorama presupune Pădurea Băneasa, gradul de satisfacție este la cote maxime, mai ales pentru iubitorii de natură și aer curat.

Imobiliare in Bucuresti Nord cu spatiu verde

 

Vederea, implicit orientarea apartamentului constituie un criteriu important, de care este bine să ții cont în funcție de 2 aspecte: dacă ai sau planifici să ai copii și dacă nu ai acest obiectiv. Este ideal să ai vedere din apartament spre locul de joacă sau spre parc, pentru a putea supraveghea copiii – atunci când vârsta le permite să iasă singuri la joacă, dar dacă vrei mai multă liniște, este recomandat să alegi o poziționare diferită, preferabil spre pădure.

Spațiul de depozitare este o componentă must have, fără de care, homewellbeing nu este complet. Organizarea eficientă a locuinței favorizează armonia întregului loc odată ce fiecare membru al familiei își marchează și personalizează atât camera, dar și celelalte locuri din casă în care are diverse activități. Obiectele de uz sezonier pot fi păstrate separat, în boxe, special gândite pentru a răspunde acestei nevoi, iar cele de uz frecvent, trebuie să fie ușor accesibile.

Costurile, atât în ceea ce privește investiția inițială, dar și costurile ulterioare de întreținere influențează starea de bine vis a vis de locuință. Dacă alegi să trăiești într-un mediu care îți oferă tot ce visezi, precum GREENFIELD Băneasa, vei fi mulțumit de investiția financiară făcută, de fiecare dată când te vei bucura de parc, de mall, de spa, de piscină, de potecile pădurii și comunitatea smart creată în timp. Din perspectiva costurilor lunare, trebuie să știi că acestea vor fi mai mici decât vei auzi că sunt în alte ansambluri; eficiența energetică ridicată înseamnă un proiect construit la standarde de înaltă calitate, ceea ce, pe termen lung, asigură eficiență termică, dar și a serviciilor de încălzire, care reduc amprenta de carbon. În fiecare lună vei fi mulțumit de alegerea făcută în privința locuirii în GREENFIELD Băneasa, cel mai modern și sustenabil cartier din Sectorul 1!

Apartamente cu gradina Bucuresti Nord

 

Calitatea aerului indoor

 900 hectare de pădure influențează calitatea aerului din GREENFIELD Băneasa, iar modul de construire a clădirilor și sistemul de ventilație aferent influențează calitatea aerului interior, atât de important în contextul petrecerii a 90% din timp în locuință.

Starea de bine este influențată de aerul curat, ce are multiple beneficii asupra sănătății: reduce stresul, anxietatea și tensiunea arterială, are un efect calmant, îmbunătățește somnul și favorizează natalitatea.

Greenfield este o locație privilegiată de vecinătatea Pădurii Băneasa, care asigură un aer curat, oxigenat, cu aceeași calitate ca a aerului dintr-un oraș de munte.

Află cum să creezi home-wellbeing de la zero. Mută-te și tu în Cartierul îmbrățișat de pădure și respiră aer curat! Te așteptăm la vizionare! 

Dacă te pasionează conceptul Home Wellbeing, poți citi mai multe informații aici!

 

 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder