În Greenfield te bucuri de un concediu în fiecare zi

05iun.2020 În Greenfield te bucuri de un concediu în fiecare zi

Încă de la început, am gândit Greenfield Residence ca un ansamblu rezidențial atipic Bucureștiului încărcat de mii de apartamente înghesuite. Cu spațiu generos între blocurile cu arhitectură contemporană, definită de linii clare și suprafețe netede fără detalii complicate, Greenfield poate fi locul evadării continue din rutina cotidiană atât de apăsătoare.

cele mai noi apartamente din Bucuresti Nord

Un apartament din sectorul 1 București, amplasat într-un bloc din cartierul Greenfield Băneasa, poate deveni cu ușurință un loc al relaxării și detașării totale de grijile și stresul cărora suntem nevoiți să le facem față zilnic. Imaginează-ți sosirea acasă după o lungă și obositoare zi de muncă. Din ușa apartamentului zărești cu coada ochiului cum te întâmpină zâmbind complice canapeaua din livingul tău, până mai ieri o cameră banală, dar transformată astăzi într-o mică și cochetă cabană în inima pădurii prin ferestrele căreia intră timid dar sigur mirosul proaspăt și foșnetul frunzelor de copaci. Nu ești decât la un pas de o aventură așa cum ți-o dorești. Cufundat în calmul inert și moale, cu ochii închiși sau ațintiți spre zare, uiți de spreadsheet-uri, deadline-uri, task-uri și meetinguri și te lași purtat de imaginație fie în căutarea culcușului vreunei specii rare, a vreunui arbore cu puteri magice sau pur și simplu a unei poienițe din care pleacă fără zgomot la vale un mic pârâu.

design modern de interior apartament Greenfield

Iar dacă o astfel de aventură nu e pe placul tău, poți asculta în liniște simfonia preferată sau poate chiar doar sunetul naturii transformând cu gândul livingul tău spațios în cea mai frumoasă sală de concerte. Poți merge cu gândul la un spectacol de teatru sau poți chiar juca în el, iar la sfârșitul piesei să te bucuri de aplauzele furtunoase și chiotele de bucurie ale sutelor de spectatori înaripați ce te-au privit pe geam, ascunși prin ramurile arborilor verzi.

canapea de interior apartament

Îți dorești să iei cina în cel mai bun restaurant, unde să servești cele mai alese mâncăruri? Într-o clipă te poți transforma într-un celebru chef, cu sau fără emisiune la tv, din mâna căruia ies cele mai gustoase bucate, râvnite de toți ceilalți. Bucătăria dotată la cele mai exigente standarde culinare, cu suficient loc și pentru pregătirea mesei și pentru montarea unei farfurii de zeci de stele Michelin te poate ajuta să îți îndeplinești visul. Iar dacă gastronomia nu e chiar pasiunea ta cea mare, te poate ajuta să-ți ostoiești foamea și poate pofta de un grătar tradițional, dar fără fumul și zgomotul aferente. În timp ce sub capacul oalei aromele și gusturile se îmbrățișează, te poți inspira privind pe fereastră albastrul pădurii și verdele cerului, sau invers, nici nu mai contează. Te vei simți într-un tablou 5D, înconjurat de culoare, sunet și mireasmă, ca într-o poveste fantastică scrisă de un Eliade contemporan.

bucatarie moderna apartament Greenfield

Desigur că poți încerca să scrii povestea asta chiar tu. Ai la dispoziție un birou numai bun pentru scris, în camera de studiu. Sau poți lucra în confortul pe care ți l-ai dorit întotdeauna la serviciu, acum că work-from-home e deja un lucru bine împământenit. Nu tu zgomote de la colegul de birou, nu tu priviri din spate prea rapide pentru a închide fereastra paginii cu poza aia interesantă la timp, nu tu ședințe inutile și interminabile. Sunteți doar tu, munca și natura din jur. Așezat strategic cu privirea mereu spre lumina soarelui, poți fi pe rând și CEO și CFO și PM și GD sau orice prescurtare eliptică de vocale ce corespunde puterii de muncă, experienței și capacităților tale. Între două emailuri te poți întinde pe patul-canapea, iar pauza de relaxare devine instantaneu relaxantă cu adevărat. Nu trebuie decât să fii atent să nu te uiți în relaxare și apoi, ca nou, te poți reapuca de treabă. Iar timpul petrecut pe drumul de la job și recuperat acum îl poți folosi pentru tine.

Și, indiferent de unde lucrezi, pentru a păstra o stare mentală bună, cu echilibru între muncă și relaxare, specialiștii recomandă alocarea unei ore de concediu pe zi.

Un concediu în care, e drept, nu vei vedea pe viu nici turnul Eiffel, nici domul din Milano sau palatul Buckingham și nici nu vei sorbi cu paiul vreun cocktail exotic la umbra unui palmier bătrân pe o plajă în Caraibe. Va fi concediul tău de zi cu zi, unul în care te vei răsfăța și îți vei satisface singur toate poftele. De exemplu, organizează-ți o sesiune de spa chiar în propria baie. Concepută cu o dispunere optimă în spațiu a obiectelor sanitare, baia apartamentului tău din cartierul Greenfield poate deveni locul care te încarcă cu energie pentru o zi întreagă chiar după numai o oră. Câteva lumânări parfumate, o lumină mai slabă și un decor în tonuri pământii din elemente naturale pot duce la transformări uimitoare ale băii tale. Înainte de toate, prepară o limonadă cu mentă și las-o în frigider o oră. Umple cada cu apă fierbinte, închide și ascunde telefonul și apoi lasă-te pierdut într-un paradis relaxant și plin de arome. Presară săruri de baie sau pune spumant din belșug și bucură-te de o apă mătăsoasă. Nu te lăsa pradă viselor, zâmbește și bucură-te de vacanță din plin, încă nu s-a terminat.

chiuveta baie apartament

Încununează concediul de acasă cu limonada ce te așteaptă rece ca gheața și răcoritoare ca o ploaie de vară pe șezlongul din balconul tău deschis către natură. Nu căuta încă telefonul, doar stai un sfert de oră în tăcere. Sau mai bine, fredonează cântecul preferat în surdină. Îi poți chiar schimba versurile, doar e cântecul tău. Și apoi imaginează-ți că îl cânți alături de cel mai profesionist cor al lumii, corul care nu falsează niciodată. L-ai auzit de atâtea ori bucurându-ți auzul în diminețile cu cer senin, te-a însoțit atunci când te plimbai pe potecile pădurii din spatele blocului, iar acum cântați împreună cântecul tău. Așa arată o vacanță reușită.

Odată concertul încheiat te poți îndrepta spre dormitorul unde te așteaptă patul cu pernele lui parfumate, locul în care ți-ai pus la punct toate planurile de viitor în nopțile cu insomnie de dinaintea concediului mult visat. Acum însă totul pare diferit. Patul e un baldachin nobiliar, iar de pe rafturile din cameră îți fac cu mâna cărțile pline de aventuri. Aventuri ale inimii, ale gândurilor și simțurilor unor personaje cu care te vei împrieteni pe veci și care îți vor fi alături ori de câte ori vei avea nevoie. Poți plănui împreună cu ele concediul de mâine, poate chiar și pe cel de săptămâna viitoare. De data asta adormi zâmbind. Parcă ultima oară când s-a întâmplat asta erai doar un copil și marile tale probleme existențiale erau vremea de a doua zi și numărul de noi prieteni întâlniți la joacă. Da, a fost o vacanță bună și astăzi.

Mâine te așteaptă un nou concediu în cartierul îmbrățișat de pădure. Îl meriți și pe acesta din plin.

 

Iar dacă fotografiile prezentate ți-au stârnit interesul, te așteptăm să faci o vizionare în Greenfield. Poti sa te programezi aici.

Dă play pentru un preview al atmosferei magice din Greenfield:

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder