Greenfield respiră Aer Curat! Vino și convinge-te!

05mart.2020 Greenfield respiră Aer Curat! Vino și convinge-te!

Poluarea aerului din București a atins frecvent în ultima perioadă cote alarmante. Cei mai afectați sunt oamenii care locuiesc în zonele cu puțină vegetație și cu trafic ridicat, așa cum este centrul orașului. Poluanții atmosferici pot avea un impact serios asupra sănătății, conducând la dezvoltarea bolilor cardiace, respiratorii (bronșite, astm, alergii, etc) și chiar a cancerului.

Hărțile care arată gradul de poluare a aerului atmosferic nu situează Capitala într-un top verde, ci mai degrabă în unul dominat de nuanțe de galben, portocaliu și chiar roșu. Dar vestea bună este că există un loc special în București, în sectorul 1, zona Băneasa, unde te poți conecta cu natura și poți să respiri aer curat -  cartierul Greenfield.

În Greenfield, aerul înregistrează valori mai bune, mai curate, decât în centrul Capitalei, grație celor 900 ha de pădure care îmbrățișează cartierul rezidențial. Valorile sunt verificate cu ajutorul unei stații de monitorizare a calității aerului și sunt prezentate pe site-ul Greenfield. Toți senzorii integrați sunt certificați de către producători, care sunt furnizori la nivel mondial de componente pentru instrumente de măsură.

    Principalii indicatori măsurați sunt temperatura, PM 10 (particule în suspensie), CO (monoxidul de carbon rezultat în urma arderii combustibililor fosili, cum ar fi motoarele autovehiculelor, centralele termice și țigările), NO2 (dioxidul de azot rezultat, în principal, în urma proceselor de ardere, precum cele care se petrec în motoarele autovehiculelor și în centralele electrice) și umiditatea. Valorile sunt oferite în timp real și, pentru comparație, pot fi verificate și valorile maxime admise.  

Aplicația SmartAir City, o soluție dezvoltată de Syswin Solutions, este bazată pe senzori, este independentă energetic și furnizează parametrii critici în timp real. Mai mult de atât, oferă notificări și alerte despre nivelurile de poluare urbană. În afară de principalii compuși care cauzează poluarea atmosferică, stația de măsurare mai oferă informații și despre temperatura aerului și umiditatea relativă. Toate datele colectate de senzori sunt transmise în timp real și pot fi accesate de pe telefon, tabletă sau desktop.

cea mai buna calitate a aerului din bucuresti Unitatea care controlează senzorii și transmite informațiile la distanță pentru prelucrare, stocare, analiză și editare este construită în jurul unui procesor pe 32 biți de tip RISC, ARM Cortex-M0+.      

Parametru măsurat

Valoare limita admisă pentru protecția sănătății umane

Greenfield

Centru

Drumul Taberei

Titan

Crângași

PM 10

20 µg/m³ 

25 µg/m³

55.86µg/m³ 

nu măsoară

nu măsoară

60.40µg/m³ 

CO

10 mg/m³ 

4.08 mg/m³

1.65mg/m³

nu măsoară

0.94mg/m³ 

1.01mg/m³ 

NO2

40 µg/m³ 

1.67 µg/m³

59.88µg/m³ 

55.25µg/m³ 

55.04µg/m³ 

39.60µg/m³ 

SO2

125 µg/m³

-

Nu măsoară

6.51µg/m³ 

5.77µg/m³ 

7.63µg/m³ 

  Mai sus este un exemplu de comparație făcută pe 27.02.2020 - calitateaer.ro Știm că poate părea greu de crezut că în sectorul 1 ai putea avea parte de aer curat, dar când ai 900 Ha de pădure în apropiere, atunci imposibilul devine posibil. Și cel mai simplu mod prin care poți să te convingi de acest lucru, este să vii la o vizionare și să vezi datele înregistrate în Greenfield și tipurile de locuințe disponibile. În Greenfield poți să ai parte de mediul perfect pentru tine și familia ta: aer curat, peisaj plin de verdeață, prospețimea naturii, liniște și confort deplin. Convinge-te!

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder