Home Wellbeing – Influența mediului asupra dezvoltării copiilor

07nov.2022 Home Wellbeing – Influența mediului asupra dezvoltării copiilor

Un studiu publicat de Organizația Mondială a Sănătății în anul 2018 atragea atenția asupra câtorva date importante:

  • 93% dintre copiii din întreaga lume respiră aer atât de poluat încât le este serios periclitată sănătatea şi dezvoltarea;
  • Unul din zece decese la copiii sub 5 ani este cauzată de poluarea aerului;
  • 1,8 miliarde de copii cu vârsta de sub 15 ani sunt expuşi la niveluri ridicate de particule dăunătoare;
  • Pe lângă afecțiunile pulmonare binecunoscute, poluarea aerului poate duce la tulburări de comunicare, de învăţare sau la tulburări din spectrul autismului;

Din păcate, copiii sunt mult mai afectați decât adulții, având în vedere că particulele poluante se află în cantitate mai mare la înălțimi joase, mai aproape de nivelul solului, iar cum Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe ale Europei este lesne de înțeles de ce părinții bucureșteni sunt realmente îngrijorați de acest aspect.

În încercarea de a-și feri copiii de consecințele negative ale poluării, tot mai multe familii fug din zonele foarte aglomerate ale orașului și se îndreaptă către localitățile limitrofe, dar aceasta nu pare să fie soluția câștigătoare, având în vedere că timpii prelungiți de navetă aduc un stres semnificativ, scăzând per total calitatea vieții.

GREENFIELD Băneasa este singurul ansamblu rezidențial modern din București care este înconjurat de peste 900 de hectare de pădure și astfel rezidenții se bucură de aer de calitate, comparabil cu cel de la munte, aici înregistrându-se un nivel mult mai scăzut de poluare decât decât în alte zone ale capitalei. Acesta este cu siguranță și unul dintre motivele pentru care ansamblul Greenfield înregistrează o natalitate de 7 ori mai mare decât cea de la nivelul întregii Capitale și este alegerea numărul 1 a bucureștenilor care intenționează să își întemeieze o familie.

Locuitorii de aici sunt cu adevărat privilegiați deoarece pădurea Băneasa nu doar că acționează ca o barieră împotriva poluării aerului, fiind o sursă neprețuită de oxigen, dar ea diminuează și poluarea fonică atât de dăunătoare pentru copii și adulți. În Greefield Băneasa este liniște indiferent de momentul zilei, iar pădurea reprezintă locul perfect pentru o varietate foarte mare de activități care susțin o dezvoltare armonioasă a copiilor.

Fie că vorbim de plimbări pe jos sau cu bicicleta, pădurea este locul ideal în care să faci puțină mișcare în aer liber, indiferent de anotimp. Mai mult, pădurea oferă un adevărat spectacol de culoare și muzică prin multitudinea speciilor de arbori, plante și păsări. Un copil care va avea posibilitatea să exploreze pădurea în mod direct atingând scoarța copacilor și mușchiul crescut pe aceștia, care va putea aduna frunze pentru a le admira diversitatea de forme și culori, se va putea conecta mai ușor cu natura și cu sine însuși ascultând sunetele liniștitoare al foșnetului frunzelor și al trilurilor de păsări.

Cei care se îndreaptă spre GREENFIELD Băneasa sunt de obicei bucureșteni care au înțeles că pentru o dezvoltare armonioasă familia lor nu are nevoie doar de o locuință sigură și confortabilă la interior, ci și de împrejurimi care să susțină stilul de viață sănătos și echilibrat pe care și-l doresc. Este vorba despre acel home wellbeing, un concept ce a stat la baza modului în care a fost gândit și proiectat cartierul GREENFIELD de la bun început, concept bazat pe: respect față de mediul înconjurător și specificul natural al zonei, alegerea unor soluții sustenabile de dezvoltare care polueze cât mai puțin, implicarea comunității în activitățile de protecție și conservare a mediului, crearea unor spații comune și a unor facilități care să susțină cât mai mult stilul de viață activ și sănătos al adulților și copiilor.

Așadar, deși soluțiile pe terment lung în ceea ce privește limitarea poluarii țin de deciziile autorităților de la nivel macro și includ: reducecerea dependenței de carburanți fosili, investiții în îmbunătățirea eficienței energetice, facilitarea adoptării surselor de energie regenerabilă sau o mai bună gestionare a deșeurilor toxice, totuși eforturile individuale ale părinților de a-i feri de poluare pot face diferența și pot influența în mod semificativ modul de dezvoltare a copiilor.

Astfel, cei care își doresc să se mute într-o zonă cu liniște și aer curat, așa cum este cartierul Greenfield Băneasa, pot lua legătura cu un consultant care să îi îndrume în acest proces, la numărul +40 729100003.

 

 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder