Calitatea aerului în București – Greenfield

23iul.2020 Calitatea aerului în București – Greenfield

O facilitate discretă însă cu impact major pentru o experiență de locuire premium o reprezintă calitatea aerului dintr-un proiect rezidențial. Într-o metropolă în plină dezvoltare precum Bucureștiul există o locație care îndeplinește aceste criterii și unde te poți conecta cu natura și respira aer curat în permanență.

 

Înconjurat de 900 de hectare de pădure, cartierul Greenfield din Băneasa se află într-o locație privilegiată care garantează locuitorilor un mediu ideal pentru locuire și petrecere a timpului liber. Iar tehnologia ne permite sa aflăm mai multe despre calitatea aerului pe care îl respirăm zilnic. În complexul Greenfield vei putea afla la minut principalii parametrii privind calitatea aerului. Totul se realizează prin intermediul unei rețele de senzori care analizează în permanență cei mai importanți indicatori, cu opțiunea de a trimite notificări și alerte despre nivelurile de poluare urbană.    

Poți consulta în timp real cele mai importante date referitoarea la aerul din Greenfield direct pe site-ul proiectului: www.greenfieldresidence.ro La nivel urban, cei mai importanți indicatori sunt cei referitori la pulberile suspendate din aer (PM2.5 și PM10), monoxidul de carbon (CO) rezultat în urma arderii combustibililor fosili, dar și parametrii privind dioxidul de azot (CO2), un alt poluant generat de procesele de ardere. Un alt gaz poluant măsurat la nivel urban este dioxidul de nitrogen (NO2). Acesta este produs de traficul rutier și alte procese de ardere.

 

 

Aer ca la munte și în București, lângă pădure

Bogăția datelor și extinderea infrastructurii de colectare a informațiilor privind aerul la nivel național ne permit să comparăm calitatea aerului între mai multe zone urbane din România. În exercițiul nostru vom compara indicatorii din Greenfield cu cei din zone aflate la altitudini mai mari, în special în apropierea munților.

 

Luni dimineața (20 iulie 2020), în Greenfield era înregistrat un indicator PM10 de 14 µg/m3 (micrograme/metru cub), în timp ce la Brașov, oraș de munte, aflat la o altitudine de peste 600 de metri, nivelul de PM10 la cele 5 stații de monitorizare s-a situat între 14,38 si 32,2 µg/m³,  potrivit datelor disponibile la calitateaer.ro În Sfântu Gheorghe, aflat la peste 500 de metri altitudine, nivelul de PM 10 era de 21.08µg/m³, în timp ce în apropiere de Bicaz nivelul pulberilor era de 23.75µg/m³.

 

 

Nivelul de NO2 din Greenfield, la aceeasi data era de 0,28 µg/m3, în timp ce la Brașov acesta a înregistrat valori cuprinse între 42,39 si 59,71µg/m³. În apropiere de Bicaz, nivelul de dioxid de nitrogen era de 13.47µg/m³, potrivit măsurătorilor disponibile la calitateaer.ro Platforma publică îți va permite să analizezi în timp real calitatea aerului din numeroase zone ale țării.

Blocuri noi în ansamblul rezidențial Greenfield din București Nord

 

Trebuie menționat faptul că indicatorii superiori privind calitatea aerului din complexul Greenfield sunt obținuți datorită poziționării în vecinătatea Pădurii Băneasa-Tunari, care acoperă câteva sute de hectare. Aceasta generează constant o sursă proaspătă de oxigen care atenuează impactul traficului rutier din partea de nord a orașului. Pădurea reprezintă o veritabilă barieră natural împotriva poluării chimice și fonice.

 

Astfel, locația unică, reprezentată de un mediu liniștit și calitatea superioară a aerului, caracteristici identificate de regulă într-un oraș de munte, fac din Greenfield Băneasa locul ideal pentru familii cu copii, iubitorii de activități în natură și, în general, pentru oamenii interesați de un stil de viață sănătos.

 

 

Starea de bine oferită de natură

Conceptul de home wellbeing, tradus drept stare de bine acasă, înglobează o serie de principii care țin de design-ul interior, compartimentare, accesorii și cromatica încăperilor, însă contează foarte mult și priveliștea pe care o poți avea când deschizi geamul.

Liniștea și aerul curat din Greenfield, calități susținute de apropierea de pădure, permit companiei Impact Developer & Contractor să dezvolte locuințe care se integrează armonios în cadrul natural. Compania a anunțat recent că va investi în noile blocuri Panoramic Apartments, unde va implementa noi soluții eco-smart pentru sustenabilitate. Sub acest concept vor fi dezvoltate 109 apartamente pe o suprafață de aproape 8.000 de metri pătrați, din care cel puțin 30% vor fi spații verzi.

 

Încă de la început, strategia de dezvoltare a proiectului Greenfield a mizat pe dezvoltarea principiilor de wellbeing cu o suprafață generoasă pentru spații verzi, parcuri și locații speciale pentru practicarea sporturilor în siguranță. Principiul de dezvoltare sustenabil, cu accent pe wellbeing, continuă în Greenfield și în anii următori, având în vedere planurile de extindere ale complexului care se întind până spre sfârșitul acestui deceniu.

O locuință de calitate într-o locație cu aer curat și liniște va îmbunătăți starea de bine și performanța tuturor, însă studiile arată că aceste principii sunt foarte importante pentru copii. Acest lucru este important și pentru tinerii care vor să-și întemeieze o familie. O cercetare realizată de Rebekah Levine Coley arată că facilitățile de locuire sunt asociate cu ciclul de dezvoltare al copilului de la vârste fragede până aproape de maturitate.

 

Până în prezent, politicile de wellbeing erau mai prezente la birou, unde companiile urmăreau în mod constant să îmbunătățească starea de bine a angajaților. Însă, având în vedere experiența lucratului de acasă care s-a generalizat în ultimele luni, concentrarea pe conceptul de home wellbeing a venit natural.

priveliste de pe teresa apartamentelor de vanzare din Greenfield Baneasa

Beneficiază de oferta de pre-vânzare și fii printre primii 10 de proprietari ce vor fi cu adevărat privilegiați să aibă vedere panoramică deasupra pădurii.

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder