Cum s-a construit GREENFIELD Băneasa?

12apr.2024 Cum s-a construit GREENFIELD Băneasa?

 

S-au tăiat copaci pentru a se construi GREENFIELD Băneasa?

Pentru a răspunde la această întrebare, este important să înțelegem și să stabilim din start că de-a lungul timpului peisajul urban se transformă natural sau prin intervenția umană. Nimic nu e veșnic, cu atât mai mult un spațiu viu cum sunt localitățile. E absurd să considerăm că evoluția noastră se poate reflecta doar în zona tehnologiei, în timp ce mediul, infrastructura, forma și mărimea orașelor ar rămâne neschimbate timp de secole.

Așadar, Bucureștiul, principalul centru economic și cultural al României, este un oraș cu o istorie bogată și o dinamică urbană complexă. De-a lungul secolelor, Bucureștiul a trecut printr-un proces continuu de urbanizare și expansiune, ajungând în prezent la o suprafață de 240 km2, din care suprafaţa construită este de peste 70%.

În acest context al urbanizării intensive, dorim să clarificăm acele idei greșite, fie cu rea voință, fie din neștiință, despre istoria terenului de peste 60 de hectare pe care se află acum cartierul GREENFIELD Băneasa.

Există dovezi clare, incontestabile, și vechi și noi, care demonstrează că pe acest teren în ultima sută de ani nu a existat pădure.

Avem o hartă a Bucureștiului de acum aproape un secol, care poate fi găsită și online sub numele de ”Hartă București cu împrejurimile 1934 Socec”. Aceasta indică faptul că, la acea vreme, zona pe care s-a construit cartierul GREENFIELD Băneasa nu era acoperită de pădure. Este un fost teren agricol, la limita dintre cele două păduri, Băneasa și Tunari. Acest lucru demonstrează că utilizarea terenului în acea zonă a evoluat de-a lungul decadelor.

Dintre dovezile noi, istoricul zonei prezentat de Google Earth demonstrează exact același lucru. Pe terenul pe care s-a dezvoltat cartierul GREENFIELD Băneasa începând cu anul 2007, nu a existat pădure.

 

Arealul pe care se dezvoltă ansamblul rezidențial GREENFIELD Băneasa a fost evaluat cu grijă, luând în considerare atât istoricul său, cât și nevoile actuale ale comunității.

Chiar dacă în trecut zona nu a fost acoperită de pădure, dar pentru că se află în imediata apropiere a Pădurii Băneasa, cunoscută ca ”plămânul verde al capitalei”, am adoptat o abordare responsabilă în dezvoltarea proiectului, concentrându-ne pe conservarea spațiilor verzi existente și pe minimizarea impactului asupra mediului. Proiectul a urmat toate procedurile legale și a fost supus evaluărilor de impact asupra mediului, pentru a asigura că dezvoltarea este sustenabilă și nu afectează negativ mediul înconjurător. Noile faze de dezvoltare sunt proiectate pentru a îndeplini criteriile certificării BREEAM Excellent.

Impact, dezvoltatorul cartierului GREENFIELD Băneasa, a inițiat de-a lungul timpului acțiuni semnificative pentru protejarea mediului, implicându-se în campanii de ecologizare și împădurire. În cadrul campaniilor de ecocologizare inițiate sau susținute de Impact au fost colectate din Pădurea Băneasa tone de deșeuri, iar prin proiectul de împădurire al comunității, până la finalizarea integrală a proiectului vor mai fi plantați peste 4.500 de arbori, adăugându-se la cei 3.500 deja existenți. Aceste eforturi subliniază angajamentul dezvoltatorului față de sustenabilitate și calitatea vieții locuitorilor.

În concluzie, nu s-a tăiat niciun arbore pentru construirea cartierului GREENFIELD Băneasa.

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder