Clean & Run, pădure curată pentru o viață sănătoasă

07oct.2019 Clean & Run, pădure curată pentru o viață sănătoasă

Ne-am pregătit pentru Clean & Run așa cum ne organizăm pentru orice eveniment care implică natura, mișcarea în aer liber și timp petrecut alături de cei dragi și de oameni care ne împărtășesc ideile și gândurile. Am trecut cu bine peste emoțiile zilei precedente, o zi în care ploaia părea să nu se mai oprească, iar planurile noastre riscau să fie date peste cap.

 

Așa cum am promis, ne-am instalat de dimineață punctul de lucru. Unii dintre noi au   pregătit pungile pentru gunoi și mănușile pe care urma să le poarte participanții, alții s-au ocupat de prepararea băuturilor calde pentru cei înfrigurați. Nu în ultimul rând, cu  toții am ajutat la amenajarea zonei de plecare în cel mai mare eveniment de plogging   din pădurea Băneasa.

 

Deși am avut peste 250 de înscrieri, teama că eforturile noastre ar putea fi zadarnice   s-a spulberat complet când, ușor ușor, zeci de participanți se apropiau zâmbind de noi și ne cereau materiale pentru a porni mai repede la drum. Nerăbdarea lor ne încălzea și pe noi și, pe măsură ce numărul lor se apropia de 100, eram și noi pregătiți să plecăm odată cu ei, deși nu avuseserăm asta în planul inițial. :)

Împărțiți în patru echipe, în funcție de gradul de dificultate a traseului de parcurs, am reușit să strângem peste 200 de kg de deșeuri de pe aproximativ 25 de kilometri de poteci și alei din pădurea ce ne este alături și ne bucură în fiecare zi. Iar toate astea în numai două ore.

echipa run and clean din ansamblul rezidential Greenfield

Prietenii și partenerii noștri deja tradiționali de la Băneasa Forest Run au condus cele patru echipe și s-au asigurat că toate decurg conform planului, Radio Zu a asigurat buna dispoziție în zona de pornire/sosire, iar voluntarii de la Let's Do It, Romania! ne-au demonstrat că, pentru a face un bine, singura răsplată necesară este un zâmbet și un ceai cald. Nu am fi putut face nimic din toate astea fără ajutorul pădurarilor Romsilva, care ne sunt mereu alături atunci când vrem să ajutăm pădurea. Și nu în ultimul rând, trebuie să mulțumim și celor de la Romprest pentru promptitudine în colectarea deșeurilor strânse.

 

De fiecare dată când un grup se întorcea la bază, ne încercau atât tristețea de a vedea câte gunoaie pot lăsa nesimțiții în urma lor, dar și bucuria că starea asta nu e fără de ieșire și că, pe viitor, locul lor va fi luat de cei astăzi mici. Ei au fost motorul acțiunii, dornici să facă curat la locul lor de joacă, murdărit de adulți pentru care cuvinte precum ordine, curățenie sau bun simț nu înseamnă nimic.

 

Deși din cauza vremii, nu toți cei care și-au manifestat dorința de a veni au reușit să și ajungă, cei prezenți au primit o porție zdravănă de energie pozitivă, de sport în aer liber și de activism civic, lucru ce a făcut ca până și vremea să se îmblânzească și să ne ajute.

Clean & Run a fost semnalul că ce facem, facem bine și că nu avem cum să ne oprim tocmai acum. Generaţiile viitoare vor crește cu respect şi grijă faţă de mediul înconjurător, iar noi nu avem altă soluție decât să-i sprijinim.

 

Pe viitor, ne propunem să organizăm şi alte campanii de ecologizare, chiar și în alte zone din București pe mai multe trasee, pentru toți cei care se simt responsabili față de natură și vor să arate că schimbarea vine doar din interiorul fiecăruia dintre noi.

 

 

#comunitateaGreenfield a mai crescut puțin și toți cei iubitori de natură sunt #WelcomeToMyPlayground

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder