Propuneri de activități creative și educative, pentru copii, în zona de nord – Băneasa

22nov.2019 Propuneri de activități creative și educative, pentru copii, în zona de nord – Băneasa

Energia unui copil nu are limite, iar spațiul din casă nu este suficient de mare pentru a-i potoli pofta de distracție și de cunoaștere, cu atât mai mult în sezonul rece, când vremea te îndeamnă să stai mai mult înăuntru. Se poate dovedi o adevărată provocare să găsești constant activități care să îl țină ocupat pe cel mic.

De aceea, ți-am pregătit o listă cu idei de activități pentru copii din zona de nord a capitalei, Băneasa, care îți va servi drept sursă de inspirație de fiecare dată când ești în căutarea a ceva nou, diferit. Am inclus în ghid câteva metode variate, interesante, care antrenează atât corpul, cât și mintea. Te invităm să le parcurgi mai jos și să te bucuri de fiecare în parte alături de năzdravanul tău.

1. Locuri de joacă educative

Ești în căutarea unei activități care să îi dezvolte abilitățile celui mic, să își îmbogățească cunoștințele și să își descopere talentele? Are nevoie de un loc de joacă în interior care să îi pună la dispoziție mai multe tipuri de activități.

Unul dintre locurile de joacă aflate în zona de nord a Bucurestiului, care oferă un concept unic și inovator este Kiddo Play Academy din Băneasa Shopping City. Câteva dintre activitățile de care se pot bucura copiii aici cuprind: puzzle-uri senzoriale, o mini piscină cu bile, locuri de urcat și coborât, cu tobogane lungi, zone de de construit și modelare a nisipului kinetic, mini bowling, lazer maze, escape rooms și altele. Nu există niciun risc ca micuțul tău să se plictisească în acest rai al distracției. https://www.kiddo.ro/baneasa/

activitati recreative pentru copii

Încă un loc sinonim cu distracția este “Insula Copiilor”, care este situată în Parcul Herastrau, în incinta Complexului Herăstrău. Aceasta este deschisă și în sezonul rece, în interiorul unui balon de 1300mp. 

Locul pune la dispoziție 5 jocuri gonflabile, două structuri modulare dispuse pe 3 nivele, dotate cu piscine cu bile, tobogane, trambuline, tunuri pneumatice și multe alte atracții printre care se numără corabia piraților. Încă o veste bună este că în fiecare sâmbătă și duminică au loc spectacole de teatru de păpuși la scenă începând cu ora 12. Pentru rezervări, puteți suna la: 0721.261.632 sau 0721.223.272

2. Programe de activități acvatice

Copiii prezintă încă de la naștere instinctul de a înota, așa că este bine să participe la activități acvatice de mici. La Baby Spa Aviației există programe de activități special concepute și adaptate pentru fiecare categorie de vârstă, de la bebelușul de numai câteva zile și până la copilul de 10 ani. Clasele de înot pentru copii sunt susținute de către instructori cu experiență care îi învață pe cei mici să înoate, să capete curaj și să își dezvolte abilitățile motrice.

  Locul de joacă este dotat cu tobogane, tunele, piscina cu bile, serpentine și saltea gonflabilă. În cadrul clubului se mai pot face înscrieri și pentru activități sportive (dans, balet). În plus, aici sunt organizate periodic o serie de activități menite să dezvolte cunoștințele și creativitatea copiilor, cum ar fi piesele de teatru. Detalii contact: 031.437.99.06     3. Ateliere educative și creative  

Îți dorești ca micuțul tău să petreacă mai puțin timp cu ochii în ecranele gadgeturilor?

jocuri pentru copii in ansamblul rezidentialEi bine, o bună modalitate de a-l ține ocupat este să îl înscrii periodic la diferite ateliere educative și creative. Există centre care propun activități variate, cu diferite tematici, astfel încât copiii să nu se plictisească. Dacă ești încantat de această metodă de ocupare a timpului, poți opta pentru un abonament.

  Există ateliere distractive de limbi străine, de experimente științifice, de șah, de lucru manual și alte activități care stimulează creativitatea. Spre exemplu, la Jolie Kids, în Jollie Ville, se organizează ateliere de Origami și Paper-craft, de modelaj și de mozaic. Copiii învață să realizeze o mulțime de obiecte, de la colaje până la construcții din hârtie și carton, imagini decorative pe diverse suporturi, tablouri și piese decorative create din pastă fimo.

Einstein After si Before School propune limba engleză că limba principală de studiu, preluând structura manualelor Cambridge Assessment English. 

Sunt disponibile 5 clase "master" de elevi cu vârsta de la 6 ani, iar activitățile educative și interactive se desfășoară  conform Orarului Einstein unde fiecărei zi a săptămânii corespunde unui domeniu al cunoașterii: ziua de Luni o dedicăm "Artelor" și "României"; ziua de Marți o dedicăm "Științei"; ziua de Miercuri o dedicăm "Matematicii"; ziua de Joi o dedicăm "Experimentelor și Lucrului cu mâinile"; ziua de Vineri o dedicăm "Literaturii". Și tot așa, de luni până vineri, săptămână de săptămână.

Mai multe detalii pe mail sau la telefon: 0734.193.424

În completarea cursurilor de engleză, sunt disponibile și  programe dedicate învățării limbii germane, a limbii chineze,  tehnicii picturii și desenului, tehnicii scrierii (caligrafie), experimentelor din domeniul fizicii și chimiei, matematicii, precum și învățării unui instrument muzical.

Nori Călători propune ateliere creative de modelaj, adresate copiilor de peste 4 ani, sesiuni de kintsugi și ateliere de pictură. Activitățile lor folosesc elemente din natură și sunt menite să ajute copiii să iubească mediul înconjurător cu tot ce are de oferit.  Îi găsiți în Voluntari, Drumul Potcoavei Nr. 90C.  Detalii la numărul de telefon: 0720482176

Tehnica Kintsugi (numită și kintsukroi sau repararea cu aur) presupune crearea de obiecte ceramice noi, mai frumoase și mai puternice, reflectând o dimensiune psihologică foarte importantă: reziliența aceasta fiind o componentă mentală care, asemenea chitului ceramic auriu, lipește cioburile sfărmate din viața de zi cu zi. Cu ajutorul tehnicii, suntem motivați să ne vindecăm rănile și să învățăm de pe urma lor.

4. Cursuri de programare prezentate într-un mod distractiv

Dacă micuțul tău are o înclinație către aplicații, programe și jocuri pe PC sau orice ține de tehnologie, încurajează-l să îți dezvolte această latură prin înscrierea la un curs de programare. La Coder Dojo Romania copiii învață să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele, toate făcute într-un mod interactiv, prin intermediul desenelor și al aplicațiilor. Astfel li se permite celor mici să își pună ideile digitale în jocuri sau aplicații.

Lecțiile, cursurile și atelierele din Academia Coder Dojo Romania sunt gratuite și accesibile de oriunde prin intermediul internetului (acolo unde nu există puncte de lucru).

    5. Parcuri de aventură   Parcurile de aventura în care ajungi cu ușurință din partea de nord a orașului sunt opțiuni minunate pentru finalurile de săptămână. Oferă-i celui o mică porție de adrenalină și înscrie-l la diferite activități în care să își consume energia. Traseele în copaci, painball-ul, escalada, minigolful și plimbatul cu bicicleta prin pădure sunt activități deosebit de plăcute în care se pot implica și părinții. Aventurează-te la Edenland Park, aflat la 20 de km de Capitală, și asigură-te că nu ratezi Ferma Animalelor. Micuții pot să admire aici exemplare rare de cămile albe cu două cocoașe, lame, capre, reni, căprioare și păuni.

6. Centre de echitație

Năzdravanul tău face parte din grupul iubitorilor de cai? Atunci fă-i o surpriză și du-l la un centru de echitație din apropierea Bucurestiului. Dacă te temi că o ședință pe un cal ar fi prea periculoasă pentru micuț, cumpără-i o ședință pe un ponei. Cu siguranță va fi o surpriză extrem de frumoasă pentru el. De o astfel de activitate te poți bucura tot la parcul de aventura Edenland Park din Balotești.   În apropiere, pe Str. Hipodromului, se află și Clubul de Echitație Equestria, care este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase cluburi de profil din Romania și în special din jurul Bucurestiului. Lecțiile de călărie sunt pregătite în funcție de nivelul de experiență, de la începători la avansați. Acestea sunt însoțite de lecții teoretice, cursuri, cu vizionari de filme și diapozitive pe teme ecvestre.   cursuri de echitatie pentru copii in apropierea de sectorul 1 Bucurestihttps://www.equestria.ro/  

Indiferent ce activitate vei alege pentru copilul tău, cu siguranță se va bucura din plin de momentele respective, fie că e vorba de un atelier creative sau de o plimbare prin cartier sau în Pădurea Băneasa. În scurt timp, zăpada își va face făcută simțită prezența, așa că și o simplă plimbare cu sania prin pădure va fi motiv de bucurie pentru întreaga familie.

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder