Beneficiile pe care o pădure le aduce împrejurimilor

04mai2022 Beneficiile pe care o pădure le aduce împrejurimilor

Pădurea și influența ei asupra calității vieții într-un mediu urban

Efectul pozitiv al pădurilor asupra orașelor din imediata apropiere

O pădure este o zonă vastă de copaci și vegetație care cresc într-o anumită regiune. Dintotdeauna, se știe că pădurile aduc beneficii majore pentru orașele din imediata lor apropiere. Acestea pot oferi o mulțime de avantaje orașelor, precum: absorbția poluării cu dioxid de carbon, furnizarea de aer curat și acționarea ca o barieră naturală împotriva temperaturilor ridicate pe timp de vară. 

În mod similar, pădurile oferă o mulțime de oportunități de recreere pentru persoanele care locuiesc în oraș, mediul natural fiind un loc prielnic pentru drumeții, ciclism, pescuit, vânătoare și camping. Cel mai important este că toate aceste activități au loc într-un ambient plăcut, scăldat într-un aer îmbătător de curat. 

Într-un astfel de mediu, este plasat și ansamblul rezidențial din Sectorul 1 București, Greenfield Băneasa, cartierul îmbrățișat de 900 de hectare de pădure seculară.

Cum îmbunătățesc pădurile calitatea aerului unui oraș din împrejurimi

Poluarea aerului este o problemă la nivel global ce ne afectează pe toți. Conform Agenției Europene de Mediu, aerul pe care îl respirăm poate fi poluat în diferite moduri, dar principalele cauze ale poluării într-un oraș rămân rafinăriile și traficul intens al vehiculelor.

Cel mai bun remediu natural pentru problema poluării este pădurea. Prin simplul proces de fotosinteză al copacilor, care absorb dioxidul de carbon și elimină oxigenul, aceasta aduce îmbunătățiri sesizabile asupra calității aerului respirat.

În plus, datorită zonelor de umbră menținute de copaci, pădurea asigură un mediu răcoros pe timp de vară, menținând o temperatură potrivită pentru casele și apartamentele amplasate la marginea ei.

Pădurile te ajută să economisești bani

Copacii te ajută la economisirea energiei atât pe timp de vară, cu ajutorul adăpostului umbrit creat, cât și pe timp de iarnă, când funcționează ca un paravan natural împotriva curenților de aer. Așadar,  toate aceste avantaje naturale pe care pădurea le oferă te ajută să economisești din resursele pentru încălzirea și răcirea locuinței.

Apartamente de vanzare cu vedere panoramica catre padurea Baneasa

Nu doar pădurea, dar și copacii de umbră așezați strategic pot reduce costurile cu aerul condiționat cu până la 30% în perioada verii.

Prin urmare, amplasarea strategică, lângă pădure, a complexului rezidențial Greenfield Băneasa oferă un bilanț energetic optim pentru apartamentele noi din București, reducând costurile de încălzire și răcire. 

Fie că dorești un apartament de tip studio în București sau un apartament cu 2 sau 3 camere, complexul rezidențial Greenfield Băneasa are soluția pentru tine. Vino să îți petreci timpul în cea mai verde comunitate din București, cu oameni care au înțeles importanța unui mediu retras, aerisit, liniștit și curat.

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder