Evoluția prețurilor pentru apartamentele noi din Greenfield în perioada 2014 – 2020

24feb.2021 Evoluția prețurilor pentru apartamentele noi din Greenfield în perioada 2014 – 2020

Este arhicunoscut faptul că cel mai important aspect pe care un investitor imobiliar îl are în vedere la achiziționarea unui apartament sau a unui pachet de locuințe, este aprecierea prețului respectivului imobil pe termen mediu și lung.

Predictibilitatea unei astfel de evoluții favorabile a prețului se datorează analizei unui cumul de factori, cum ar fi investițiile din zonă, facilitățile de mobilitate urbană, cererea în creștere pentru închiriere de locuințe, etc.

Astfel, în #GreenfieldResidence, creșterea prețurilor pentru apartamente de vânzare, în sectorul 1 București, a urmat investițiile făcute în cartier, pornind de la preocuparea constantă pentru construcții sustenabile, pentru soluții tehnice și finisaje de ultimă generație, investiții în facilități care urmăresc creșterea calității vieții și locuirii pentru comunitatea de rezidenți. Un alt factor care a contribuit și contribuie în continuare la aprecierea prețurilor pentru locuințele din #GreenfieldResidence este cererea mare pentru închiriere în acest complex rezidențial. Localizarea în zona de Nord, în imediata vecinătate a pădurii, în Sectorul 1 a favorizat cu siguranță acest context.

De aceea, în ansamblul rezidențial #GreenfieldResidence, prețurile au avut o pantă ascendentă în ultimii ani, iar cei care au cumpărat aici o locuință în urmă cu 5 sau 6 ani, pot contabiliza o creștere semnificativă a valorii activului imobiliar.

Apreciere de până la 61% în 6 ani

Dacă ne uităm pe cifre, observăm cu ușurință că prețul mediu de tranzacționare al unui apartament cu 2 camere în #GreenfieldResidence s-a apreciat în mod constant în ultimii 6 ani. În 2014, prețul mediu fără TVA era de 48.645 de Euro, iar la finalul anului 2020, același tip de apartament s-a tranzacționat cu un preț mediu de 78.315 Euro. Cea mai mare diferență de preț înregistrată este de 32.000 de Euro, ceea ce, trebuie să recunoști, este cu adevărat impresionant!

Putem observa cu ușurință aceeași tendință de apreciere considerabilă a prețului de tranzacționare și în cazul unui apartament cu 3 camere: prețul mediu de tranzacționare, fără TVA, a fost de 64.484 de euro în 2014 și a crescut la 92.590 de Euro în 2020. Asta înseamnă o apreciere de 44% în 6 ani. Urmând același model, un apartament cu 4 camere de 124 mp din #GreenfieldResidence s-a apreciat în ultimii 6 ani cu mai bine de 50.000 de Euro.

Trebuie să menționăm că toate aceste calcule au în vedere prețuri fără TVA și fără loc de parcare.

În perioada 2014 – 2020 peste 4.500 de persoane au ales să locuiască în Greenfield Băneasa

Atâta vreme cât piața și economia își vor urma cursul normal, atâta vreme cât nevoia de locuire rămâne la un nivel foarte ridicat (înregistrăm în continuare un număr mare de persoane pe unitatea locativă, România fiind ţara europeană cu cel mai ridicat procent al supra-aglomerării, de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene), trendul crescător al prețurilor se va menține poate chiar cu un ritm mai accelerat decât până acum, dacă ținem cont de noile reglementări în materie de construire (obligativitatea nZEB, de exemplu) care presupun investiții suplimentare, costuri mai mari, deci prețuri mai mari.

Analizând datele de mai sus, nu ar fi chiar o surpriză să simți ceva regret că nu ai investit într-o locuință în #GreenfieldResidence acum câțiva ani. Deși generator de energii pozitive, e cazul să lași regretul deoparte și să privești cu curaj spre viitor. Oportunitățile de investit există în continuare.

Cu o experiență acumulată în cei 30 de ani în piața rezidențială, momentan lucrăm la construcția celei de a patra faze de dezvoltare din #GreenfieldResidence, iar prețurile pentru noile locuințe sunt exclusive în perioada de lansare. Dacă vrei să beneficiezi de oferta unică trebuie să știi că prețurile sunt disponibile doar până la începutul lunii Martie 2021.

Astfel, un apartament de tip studio din Băneasa, de 62 de metri pătrați, are un preț special de 69.542 de Euro plus TVA în oferta exclusivă de lansare. Un apartament cu 2 camere în suprafață de 76 mp poate fi achiziționat până la 1 martie la prețul special de 84.161 de Euro plus TVA, iar un apartament cu 3 camere în București Nord are un preț exclusiv de 114.866 de Euro plus TVA.

Investiții în dezvoltare pentru creșterea valorii locuințelor

Evoluția pozitivă a prețurilor din #GreenfieldResidence va fi susținută în continuare de planurile noastre de investiții în dezvoltarea complexului. Ne-am asociat cu municipalitatea pentru construcția unei școli și a unei grădinițe de stat, iar #GreenfieldResidence va fi astfel unul dintre puținele proiecte de anvergură la nivel național care pune la dispoziție rezidenților unități de învățământ de stat.

Am demarat și construcția Greenfield Plaza, un centru multifuncțional care va include un strip mall, SPA, piscine interioare și exterioare, săli de fitness și spații suplimentare pentru servicii. Investiția va fi finalizată la începutul anului 2022 și va acoperi 21.496 mp.

Dezvoltarea cartierului se bazează pe soluții inteligente care asigură eficientizarea consumului de resurse pe o perioadă îndelungată. Locuitorii din complex au un stil de viață sănătos, iar în #GreenfieldResidence și împrejurimi sunt numeroase oportunități pentru a practica sportul în natură.

Ansamblul are numeroase spații verzi, inclusiv parcuri private, alei de promenadă și multiple locuri de joacă pentru copii. La acestea se adaugă 4.500 mp de spații dedicate sportului cum ar fi spații pentru fitness, teren de sport și piscine.

Cu o strategie de dezvoltare pe termen lung, #GreenfieldResidence se va transforma într-unul dintre cel mai mari proiecte verzi din Estul Europei.

Eficiența energetică ridicată a clădirilor și infrastructura din complex care facilitează consumul responsabil al resurselor reprezintă investiții sustenabile care vor contribui și la creșterea valorii locuințelor în continuare.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 30 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor SA este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde moderne, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, ansamblu rezidențial de lux cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, anul acesta, Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial premium în Constanța, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile și 676 de apartamente, construit pe o suprafață de 43.000 mp, ce va fi finalizat în 2024. De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional și demarează Greenfield Copou, în Iași. Lucrările vor începe în anul 2021, cu termen de finalizare în 2024, fiind construit în trei faze. Proiectul cuprinde în total 1.100 de apartamente, construite pe o suprafață de 48.685 mp.

Pentru mai multe detalii privind ansamblul rezidențial Greenfield Băneasa, puteți accesa site-ul proiectului www.greenfieldresidence.ro sau ne puteți contacta pe email la greenfield@greenfieldresidence.ro 

Citește și Ce înseamnă securizarea prețului pentru un apartament ce va fi finalizat la anul 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder