Sustenabilitate

Obiectivul nostru pe termen lung are un scop precis: să avem un impact pozitiv asupra mediului și a societății, în timp ce creăm valoare atât pentru locuitorii din Greenfield, cât și pentru companie.

Reducerea Emisiilor de CO2

Un aer curat, o viață mai bună!

Un obiectiv ferm al companiei este acela de a găsi soluțiile contructive standardizate, pentru eficientizarea costurilor și o înaltă performanță energetică ce au ca rezultantă reducerea amprentei de carbon

Este o asumare a viitorului pentru că IMPACT contruiește azi, comunitățile de mâine.

Greenfield Copou un proiect verde

Aspectele esențiale ale dezvoltării sunt: utilizarea pe scară largă a energiei regenerabile, clădiri și sisteme cu eficiență energetică ridicată, acoperișuri și fațade verzi, gestionarea eficientă și durabilă a apei, gestionarea deșeurilor, soluții de transport cu emisii reduse, soluții inteligente pentru casă și gestionarea unui oraș sustenabil și modern.

Ne bazăm pe energia regenerabilă

Performanța energetică a clădirilor va fi ridicată având in vedere că cel puțin 30% din energie va fi acoperită din surse regenerabile. În cazul Greenfield Copou aceste surse sunt date de panourile fotovoltaice montate pe terasele blocurilor.
Energia astfel produsă va acoperi necesarul pentru zona spațiilor comune ceea ce se va traduce în costuri de administrare reduse.

Construcții și sisteme de eficiență energetică ridicată

Pentru a reduce amprenta de carbon a clădirilor și pentru a le oferi locuitorilor mai mult confort, termoizolația va fi una performantă, iar tâmplăria exterioară PVC cu minimum 5 camere și geam tripan va asigura un coeficient de transfer termic superior. Acest lucru înseamnă că iarna se menține o temperatură confortabilă la interior, iar vara nu pătrunde căldura din exterior. Dincolo de confortul termic al locuitorilor, acest tip de termoizolație contribuie la protejarea mediului, deoarece emisiile de dioxid de carbon sunt reduse semnificativ.

Politici de CSR în comunitățile dezvoltate de IMPACT  

În toate proiectele dezvoltate de IMPACT, indiferent de mărime sau localizare, responsabilitatea socială, implicarea activă în viața comunității sunt strategii care s-au dovedit a fi câștigătoare. Evenimentele organizate cu și pentru comunitate, cu impact pe termen lung, au adus bucurii și împlinire. Am plantat mii de arbori, am promovat sportul și stilul de viață sănătos, ne-am implicat în campanii umanitare. IMPACT a donat autoritătilor locale,  în Grenfield Băneasa, terenul pentru contrucția unei gradinițe.