Toamna asta scriem împreună povestea Clean & Run – Plogging Challenge, întâlnirea dintre mișcarea în natură și protejarea mediului

20sept.2019 Toamna asta scriem împreună povestea Clean & Run – Plogging Challenge, întâlnirea dintre mișcarea în natură și protejarea mediului
Te-am obișnuit, de-a lungul anilor, să iei parte alături de #comunitateaGreenfield la noi și variate posibilități de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut, sănătos și util în același timp, pentru tine, familia și prietenii tăi și nu în ultimul rând, pentru natură. Ne-am familiarizat împreună cu acțiuni de ecologizare și întinerire a pădurii Băneasa, cu operațiuni de ocrotire și studiere a prietenilor și vecinilor noștri necuvântători sau cu concursurile de alergare și ciclism pe potecile pline de viață ale marelui verde ce cu drag îmbrățișează cartierul nostru. Toate acestea vor continua și promisiunile făcute vouă, naturii și generațiilor ce vor veni vor fi duse la bun sfârșit.

În toamna aceasta, venim cu o nouă surpriză pentru voi, un tip de eveniment relativ nou în România și cu siguranță cel mai mare de acest gen de până acum realizat vreodată la noi în țară. Este vorba despre plogging, o combinație de jogging și strângere de deșeuri (în suedeză: plocka upp). Conceptul a apărut inițial acum trei ani în Suedia și deja se răspândește cu rapiditate în toată Europa și America de Nord. Anul trecut au existat câteva încercări timide de organizare a unui astfel de eveniment și în România, iar pentru asta noi, cei de la Greenfield Residence, le mulțumim deschizătorilor de drumuri.

Din dragostea pentru mișcare și natură a apărut Clean & Run, cea mai mare inițiativă de Alergare și Curățare a Pădurii Băneasa. Cursa va fi necompetitivă şi se adresează persoanelor de toate vârstele, adulți și copii, practicanți de jogging sau începători.

Din partea noastră, a organizatorilor Greenfield Residence și Băneasa Forest Run, participanții vor primi un kit care va include toate materialele necesare: saci de plastic și mănuşi de protecţie. Ei vor fi împărțiți în echipe care vor avea de parcurs trasee de câte 5-7 km, adică împreună vom acoperi peste 20 de kilometri de alei și poteci de pădure.

 

Pentru că inventarierea zonelor care necesită intervenție urgentă nu a fost încă finalizată, vom stabili punctul de plecare în cursul zilelor următoare și îl vom comunica cu cel puțin 3 zile înainte de ziua evenimentului.

 

În această aventură ni s-au alăturat fără ezitare cei de la Radio Zu și Let's do it Romania, iar Romsilva și Romprest ne vor sprijini pe tot parcursul evenimentului, estimat a se desfășura pe o perioadă de aproximativ 2 ore. Cu ajutorul lor, vom oferi la zona de start/finish apă, băuturi calde și totodată un spațiu de socializare plăcută și relaxantă. Toate deșeurile adunate vor fi preluate de către Romprest.

 

Vă așteptăm așadar pe 5 octombrie, ora 10:00, la Clean & Run – Plogging Challenge, pentru alergare, un exercițiu de cardio eficient, un antrenament care implică aplecări repetate, lucru cu brațele, deci tonifierea musculaturii întregului corp și aer curat, cu mai mult oxigen.

 

Așa devii mai responsabil față de mediu, ajuți la curățarea pădurii Băneasa, faci o faptă bună, oferi un exemplu societății și, nu în cele din urmă, dormi mai bine după o activitate antrenantă. :)

 

Nu ezita să te înscrii aici până la data de 03.10.2019.

#plogging #CleanAndRun #GreenfieldResidence #comunitateaGreenfield

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder