Pentru a iubi natura, trebuie mai întâi să o cunoaștem

18iun.2019 Pentru a iubi natura, trebuie mai întâi să o cunoaștem
plimbare cu familia in padure Vara aceasta continuăm acțiunile prin care dorim ca locuitorii cartierului nostru, dar nu numai ei, să conștientizeze că pădurea existentă în vecinătate este o comoară inestimabilă, să o cunoască și să o înțeleagă mai bine, pentru a o putea ocroti și îngriji mai bine.

 Pentru aceasta, împreună cu domnul profesor Viorel Căpățână și o parte a locuitorilor din cartier, am organizat Clubul de Birdwatching Greenfieldexploatare padurea baneasa

Așa cum ne așteptam, cei mai receptivi la inițiativa noastră au fost cei mici, dovedindu-ne încă o dată dacă mai era nevoie că, atunci când vine vorba de natură, ei sunt deja cu mulți pași înaintea celor mari și uneori prea nepăsători cu mediul înconjurător.

Un soare umplut cu căldura inimilor de copil ne-a încălzit pe tot parcursul zilei, ocrotindu-ne de ploaie, iar atunci când până și el a cedat, adăpost ne-a fost frunzișul des și răcoros al pădurii Băneasa.

copiii adora natura si plimbarile in natura  Pe cărări bătătorite sau pe altele mai noi, am pornit împreună într-o călătorie deopotrivă distractivă și educativă.

 Am învățat să identificăm după triluri speciile de păsări, iar apoi să le observăm căutându-și hrană sau reparându-și cuiburile și căsuțele pe care cu drag tot noi le-am montat în toamna trecută.

Mierle, ciocănitori, cinteze, grauri, gaițe și cintezoi păreau că se bucură de prezența noastră, iar noi atenți să nu le deranjăm prea tare, le-am mulțumit pentru ospitalitate.

Le-am lăsat fructe și semințe în hrănitoarele special montate pentru ele, le-am urat poftă bună și apoi, obosiți dar fericiți după câteva ore de drumeție în #BucureștiDarDiferit ne-am întors „la bază”.relaxare in cartierul rezidential greenfield baneasa

Am sedimentat noile cunoștințe și i-am smuls domnului profesor promisiunea că va reveni și ne va ajuta și pe viitor. Mai avem destule specii de văzut și ascultat.

Natura are atâtea lucruri de oferit. Noi nu trebuie decât să avem puțin mai multă grijă de ea, iar ele ni se vor arăta în toată bucuria și splendoarea lor.

#WelcomeToMyPlayground

 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder