Numărul persoanelor care aleargă a crescut cu 130% în ultimii 5 ani

26iun.2019 Numărul persoanelor care aleargă a crescut cu 130% în ultimii 5 ani

Bucureștenii sunt din ce în ce mai conștienți de contribuția sportului în menținerea sănătății și investesc o parte importantă din timpul liber în activități fizice. Nouă, celor din #comunitateaGreenfield, ne place să credem că am avut și noi o contribuție însemnată la această stare de fapt. De câțiva ani susținem cu bucurie competiții pentru două din sporturile cel mai frecvent practicate de către locuitorii din mediul urban, alergare și ciclism.

Un studiu realizat în primăvara acestui an, pe un eșantion de 1100 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 70 ani a arătat că, deși cei mai tineri aleargă mai des, alergarea este practicată din ce în ce mai multși de segmentele vârstnice. De asemenea, se observă o creștere a practicării sportului în rândul segmentului feminin.

Conform studiului realizat de Quantix Marketing Consulting privind trendurile în materie de sport ale locuitorilor din zona București - Ilfov, 49,3% dintre persoane au ieșit la alergat în ultimele 12 luni, o creștere cu 130% față de 2014, iar un procent de 31,8% dintre respondenți practică mersul cu bicicleta. Astfel, alergarea și ciclismul se află în topul activităților sportive preferate de populația din această regiune, urmate de exercițiile de fitness&bodybuilding, înot și fotbal. În plus, există un interes în creștere cu privire la participarea la competițiile de alergare, 35,6% în 2019 față de 15,6% în urmă cu 5 ani, ceea ce explică numărul din ce în ce mai mare al evenimentelor sportive competitive sau necompetitive organizate în ultima perioadă.

Alături de Road Grand Tour și Băneasa Race, vara aceasta am pornit Greenfield Duo Challenge, un eveniment sportiv nou cu traseu în Pădurea Băneasa, care îmbină cele două activități (running & cycling) într-o competiție de tip duatlon. Vă așteptăm astfel să îi cunoașteți pe o parte din adepții celor două sporturi duminică, 30 iunie. Startul se va da începând cu ora 10:00, din Aleea Privighetorilor (lângă Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”) iar la ora 15:00 cursa se va încheia cu festivitatea de premiere.

Încercăm să fim creativi și să concepem evenimente sportive cât mai atractive pentru a atrage un număr cât mai mare de practicanți. În plus, ne propunem să încurajăm un stil de viață în care sportul să fie nelipsit, indiferent de vârstă. Ultimele studii pe care le-am realizat în cartierul Greenfield, din imediata vecinătate a pădurii, arată că 62,7% dintre locuitorii cartierului se plimbă prin pădure în mod regulat, 54,4% practică o formă de alergare, iar 34,2% merg cu bicicleta pe offroad, pe potecile pădurii.

Traseul din cadrul Greenfield Duo Challenge va fi unul potrivit pentru toți participanții, atât la alergare, cât și la bicicletă, iar înscrierea se poate face atât la individual, la ștafetă sau la ambele. Cursa începe cu parcurgerea a circa 8 km de alergare pe aleile pădurii (traseu off-road ușor) și continuă cu ruta de bicicletă care însumează aproximativ 20 km, cea mai mare parte fiind formată dintr-un single trail.

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder