Mediul interior sănătos, preocupare majoră în GREENFIELD Băneasa

09apr.2021 Mediul interior sănătos, preocupare majoră în GREENFIELD Băneasa

„Sănătatea” unei clădiri se bazează pe îndeplinirea cu succes a mai multor criterii. Un design și o manieră de construcție care să asigure funcționarea sa tehnică și stabilitatea sa mecanică reprezintă doar nevoile de bază ale unei clădiri ce vrea să ofere ocupanților săi siguranță deplină în orice moment. Pe lângă acestea, există o multitudine de alți factori ce pot influența „starea de bine” a rezidenților unei clădiri. 

Printre ei, încălzirea, ventilarea, izolarea fonică, precum și diferitele activități pe care le desfășoară locatarii. Utilizarea echipamentelor electrocasnice pentru gătit, curățenie și folosirea unor substanțe nocive cresc de multe ori riscul unor contaminări, cu consecințe destul de serioase asupra organismului uman. Iar dacă posibilitatea unei intervenții prompte în cazul nefericit al unui „accident” este redusă, prevenția va face diferența între un incident minor și o tragedie. Produsele din gospodărie, mobila, ferestrele, finisajele etc. trebuie așadar alese și dispuse încât să ajute la crearea unui mediu de trai sănătos și lipsit de riscuri majore în orice clipă. 

De aceea, pe lângă funcțiunile uzuale ale unui apartament nou din sectorul 1 București, Ansamblul Rezidențial GREENFIELD Băneasa, una dintre componentele căreia i-am acordat o importanță ridicată rămâne asigurarea pentru toți locuitorii ansamblului nostru a unei calități foarte bune a aerului din interior, în special și a unui mediu interior sănătos, în general. 

calitate ridicata a aerului in Bucuresti

 Pentru o ventilare eficientă, toate locuințele sunt prevăzute cu evacuare directă pentru băi și hote pentru bucătării. În același timp, firma de property management va asigura curățarea și întreținerea corespunzătoare a spațiilor comune interioare și exterioare. 

Am luat în calcul expunerea la lumină naturală pentru perioade îndelungate ale zilei, și în acest scop clădirile au fost proiectate și dispuse în sit având la bază studii de însorire, pentru a asigura lumina zilei pentru 75% din spațiile ocupate în mod regulat. 

Confortul psihic al rezidenților reprezintă la rândul său un factor deosebit de important pentru crearea unui mediu interior sănătos, de aceea majoritatea locuințelor situate de la etajul 6 în sus se bucură de o priveliște panoramică asupra pădurii, iar locuințele situate la parter beneficiază de o grădină verde, proprie. De asemenea, cartierul rezidențial Greenfield Băneasa adoptă conceptul de Home Wellbeing în locuințele dezvoltate în interiorul ansamblului.

apartamente noi cu gradina în Bucuresti Nord

Am construit întreaga linie de aprovizionare cu materiale necesare construcției și amenajării apartamentelor pe principii de transparență, trasabilitate și sustenabilitate, în acest sens contractarea materialelor făcându-se conform unui plan de achiziții durabile prin optimizarea cantităților folosite. In procesul de selectie a materialelor folosite, au prioritate cele care provin surse sustenabile.

Furnizorii de materiale sunt atent selecționați prin urmărirea mai multor criterii printre care amintim posibilitatea de a da informații privind materiile prime folosite, localizarea, experiența, etc. 

Apreciem că cel puțin 20% din bugetul de materiale este alocat furnizorilor situați la mai puțin 500 de km de proiect. În acest fel sprijinim și dezvoltăm industria locală a materialelor de construcții, încurajând creșterea standardelor de construire. 

În procesul de construcție acordăm o atenție deosebită managementului deșeurilor rezultate din această activitate, având ca obiectiv un management sustenabil și reutilizarea, când este posibil, a deșeurilor provenite din construcție, din activitatea șantierului sau chiar din utilizarea și mentenanța viitoare asociată reparațiilor clădirilor. Întreg proiectul dispune de o infrastructură dedicată pentru colectarea deșeurilor. 

Dacă acum douăzeci de ani, discuțiile despre clădiri „verzi” erau întâmpinate cu scepticism și considerate puțin nefirești, astăzi putem vorbi despre o întreagă mișcare a designului „eco”, eficienței energetice și sustenabilității în orice domeniu de dezvoltare imobiliară. Din ce în ce mai conștienți de impactul teribil pe care îl au asupra mediului înconjurător, oamenii au devenit mai responsabili și mai atenți cu natura, iar cei deja 6.000 de locuitori din GREENFIELD Băneasa sunt cea mai bună dovadă a acestui fenomen. 

Nu puteam, evident, rămâne nici noi indiferenți la o asemenea problemă, de aceea pentru fazele viitoare de dezvoltare ale cartierului, avem o viziune integrată care presupune o politică de design, decorare și creare de spații „sănătoase”, atenți la orice detaliu ce ar putea altera această stare.  

Dacă argumentele noastre nu te-au lămurit pe deplin, te așteptăm să ne treci pragul pentru a te convinge de rezultatele pe care le-am obținut în menținerea unui standard de calitate superior raportat la ceea ce vei găsi în piață. Fă acum o programare și, cine știe, poate în curând vei fi și tu acasă, aici în GREENFIELD Băneasa

Beneficiază de oferta SMART și fii printre cei 20 de proprietari cu adevărat privilegiați să aibă vedere panoramică deasupra pădurii.

Constructii noi in sectorul 1 Bucuresti

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder