Natura știe cum să ne spună că #totulvafibine

30mart.2020 Natura știe cum să ne spună că #totulvafibine

„Natura nu este un loc pe care îl vizităm, natura este acasă“

 

Gary Snyder, profesor de mindfulness susține, asemeni multor psihologi, că oamenii care petrec mai mult timp în natură, înregistrează un grad mai scăzut de stres. Natura ne influentează pozitiv, mai ales primăvara. Acum este momentul să aflăm cum, printr-un simplu exercițiu de mindfulness, învățând de la natură, ne putem îmbunătăți starea. 

Un studiu realizat în 2019, cu privire la influența mediului asupra psihicului uman, susține că sunt necesare 2 ore petrecute în natură în fiecare săptămână, pentru a simți o îmbunătățire a calității vieții, a stării de sănătate fizică și mentală. Mindfulness-ul este recomandat în această perioadă, întrucât definește starea prin care alegem, în mod conștient, să trăim momentul prezent, să ne observăm gândurile, emoțiile, în raport cu mediul înconjurător. 

 

Greenfield Residence, cartierul îmbrățișat de pădurea Băneasa conferă mediul propice exercițiilor de mindfulness, mai ales acum, când se așterne din nou primăvara. Trăim din nou bucuria aerului proaspăt cu miros de primăvară. Natura își redeschide brațele către un nou început.

 

Un simplu exercițiu de mindfulness poate fi făcut chiar de la fereastră, privind și conștientizând procesul de renaștere al naturii, care îşi urmează liniştită cursul. Ca în fiecare an, pădurea se trezeşte la viaţă: copacii înverzesc, păsările cântă mai tare și parcă mai frumos, iar gâzele amorțite de frigul iernii își reiau încet încet dansul zburător pe deasupra florilor ce umplu pădurea de parfum proaspăt şi liniștitor.

  blocuri construite la marginea padurii Baneasa

 

În prezent, noi oamenii #stămacasă. Asta nu înseamnă că nu ne putem bucura, de pe terasă, de miresmele și sunetele naturii. Și poate așa vom învăța mai repede să apreciem natura, să conștientizăm rolul său și să-i fim recunoscători.

 

Prinși în alergătura cotidiană, mereu agitați, mereu nemulțumiți, uităm „să ne oprim să mirosim trandafirii”. Rămași fără timp nu putem frumusețea  unui mugur ce își deschide timid petalele și apoi zâmbește soarelui. Verdele crud al ierbii ne ocolește retina, iar ciripitul vesel al păsărelelor devine  zgomot de fundal.

 

Toate lucrurile mărunte pe care le-am luat „de-a gata” mereu au fost dintotdeauna acolo. Și chiar de n-am știut-o, ele ne-au bucurat sufletele de mii de ori. Acum e momentul să privim natura cu alți ochi. Ne vom da seama că și ea are legile ei, valabile și pentru plante și pentru animale și pentru oameni.

 

Nu vom cădea în patetismul „răzbunării” naturii pe oamenii haini și reci. Nu, criza aceasta e doar o întâmplare, un hazard al sorții. Dar în același timp poate fi un moment zero.

 

Momentul din care toți vom fi cu adevărat mai responsabili, mai atenți cu cei din jur, mai toleranți și mai înțelegători. Întreg spectacolul din jurul nostru exact asta ne spune acum: natura nu e supărată pe noi. Natura înflorește pentru noi în fiecare an tocmai pentru a ne bucura inimile și mai tare de fiecare dată. Este, dacă vreți, un ciclu al recunoștinței și echilibrului.

 

Haideți așadar, de dragul primăverii, să ne liniștim, să ne analizăm în profunzime și să profităm din plin de blocajul ăsta.

 

Sunt vremuri grele pentru toți. Nu știm cum ne vom reveni în cele din urmă, dar o vom face. Arbori, păsări, gâze, flori și animale știu deja că #totulvafibine. Odată retreziți la viață nu fac decât să ne spună și nouă același lucru. Haideți să începem de astăzi curățenia de primăvară, deocamdată din interiorul nostru. Vom avea timp și de plimbări, și de soare, și de alergat la umbra pădurii, și de zâmbete cu gura până la urechi.

 

Natura e parte din #comunitateaGreenfield și pentru asta îi mulțumim.  

 

Citește și:

Privește Natura, Privește Cerul

Renașterea naturii, o motivație pentru a-ți seta noi obiective în viață 

Poluarea indoor și impactul asupra sănătății

 

 

 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder