Misiune îndeplinită: am plantat încă 1000 de stejari în Pădurea Băneasa

01apr.2019 Misiune îndeplinită: am plantat încă 1000 de stejari în Pădurea Băneasa

Viziunea noastră este să construim, pe lângă spații de locuit, și un stil de viață care încurajează mișcarea în aer liber și comuniunea cu mediul înconjurător. De aceea ne bucurăm că în Greenfield Residence s-a format o comunitate de oameni iubitori de natură, dar și responsabili de protejarea sa. 

Dacă mai era nevoie de vreo dovadă, aceasta a venit sâmbătă 30 Martie când, cu mic cu mare, locuitorii cartierului nostru și concurenți sau apropiați ai alergătorilor la Bucharest Half Marathon s-au mobilizat din nou pentru o amplă operațiune de reîmpădurire a unei zone din pădurea Băneasa. A fost un gest natural al oamenilor recunoscători naturii pentru tot ceea ce ne oferă ea: aer curat, sănătate, liniște, un spațiu de evadare din agitația cotidiană.

Ca de obicei, noi ne-am ocupat de puieți, unelte de lucru și băuturi calde. Partenerii noștri de nădejde de la Romsilva București au fost alături de noi și de această dată, voluntarii fiind asistați de specialiștii forestieri, care i-au instruit, îndrumat şi sprijinit pe toată perioada plantării.

Pentru prima, dar, suntem convinși, nu și pentru ultima oară, o parte din uneltele de lucru au fost dăruite participanților de Fiskars România, cărora le mulțumim din suflet pentru susținere, participare și implicare.

Lor și tuturor celor care ne-au ajutat le spunem astăzi un călduros #WelcomeToMyPlayground

 

Plantarea din weekendul trecut este parte din campania Greenfield Residence pentru mișcare și natură, astfel fiecare din cei 1.000 de stejari este dedicat unui participant la ștafeta Greenfield, cursă ce avea loc în cadrul Bucharest Half Marathon. Încă o mie de puieți de stejar au devenit de câteva zile parte a pădurii și vor fi alături de noi de acum înainte să ne însoțească în plimbările de weekend, să ne răcorească cu umbra lor în zilele toride de vară, să fie casă pentru alte sute de păsări sau animale mici ale pădurii sau să ofere hrană vecinilor noștri necuvântători.

 

Acțiunea noastră a făcut parte din campania amplă de împădurire desfășurată de către noi în nordul capitalei, care a implicat plantarea a peste 3.500 de arbori și arbuști în ultimii 5 ani. Inițiativa va continua cu sădirea a încă 4.500 de arbori până în 2028, conform promisiunii făcute, aceea de a planta un pom pentru fiecare apartament construit.

 

Arborii sunt plămânii planetei, fiind principalul instrument de combatere a încălzirii globale și de menținere a unui mediu înconjurător curat și sănătos. Am mai făcut un pas mic, e drept, dar pas cu pas și numai împreună putem și noi la rândul nostru dărui ceva naturii ce cu generozitate ne face zilele mai frumoase și ne încântă simțurile atunci când o vizităm.

 

Noi suntem #ComunitateaGreenfield și spunem tuturor #WelcomeToMyPlayground

oameni care planteaza copaci    om cu cazmaua planteaza copaci

 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder