Impact Developer & Contractor a primit acceptul de donație a terenului pentru școală și grădiniță în Greenfield

16iul.2020 Impact Developer & Contractor a primit acceptul de donație a terenului pentru școală și grădiniță în Greenfield

Rezidenții din Sectorul 1 București vor beneficia de noi instituții de învățământ lângă Pădurea Băneasa, o zonă cu aer curat, extrem de necesar copiilor. O școală și o grădiniță de stat vor fi construite în Greenfield, cartierul îmbrățișat de pădure, după ce Consiliul General al Municipiului București a acceptat propunerea de donație a unui teren de 9620 mp, înaintată de către Impact Developer & Contractor.  Valoarea donației, care include și proiectul pentru construirea școlii și a grădiniței, se ridică la 1.75 milioane de euro, conform raportului de evaluare.

În ședința de miercuri, 15 iulie 2020, Consiliul General al Municipiului București a adoptat un proiect care vizează răspunsul pozitiv la oferta de donație a unui teren situat în București, Aleea Teișani Sector 1, pentru construcția unei școli și a unei grădinițe publice în cartierul Greenfield. Conform informațiilor cuprinse în document, lucrările de construire, ce sunt în responsabilitatea Consiliului, au termen de începere data de 31 decembrie 2020.

„Se acceptă oferta de donaţie cu sarcini autentificată sub nr. 456/2020 a SC Impact Developer & Constructor SA având ca obiect terenul situat în Aleea Teişani nr. 300-324, nr. 394-410, Drumul Pădurea Mogoşoaia nr. 15-31, nr. 33-41, parcelele A 468/37, 38, 39, 40/1, 40/2, 40/3, 40/4, 40/5 şi 40/6, sector 1 (actualmente Aleea Teişani nr. 312-324, sector 1) în suprafaţă de 9.620 mp. (...) După încheierea actului de donaţie în formă autentică, imobilul-teren (...) trece în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea includerii în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi realizarea unei şcoli şi a unei grădiniţe, împreună cu toate anexele şi utilităţile necesare”, se menționează în proiectul de hotărâre adoptat.

Proiectul răspunde nevoii de școli și grădinițe din Sectorul 1, o zonă în continuă dezvoltare pe segmentul de rezidențial, cu o creștere continuă a numărului de preșcolari și elevi. Cele două centre educaționale sunt parte integrantă a celui mai mare centru comunitar construit în cadrul unui ansamblu rezidențial din București, dezvoltat pe 32,071 mp, ce va cuprinde: strip mall, grădiniță și școală de stat, terminal STB, stație minibus.

Școala și grădinița vor avea acces direct la un drum public și vor constitui spații educaționale moderne, unde vor putea învăța aproximativ 1.000 de copii din zona de Nord a Bucureștiului, astfel:

• grădinița va putea primi 150 de copii în 15 săli de clasă, o sală multifuncțională, un cabinet medical + izolator, un oficiu alimentar, spații administrative, spații tehnice și o curte de joacă acoperită;

• în școală vor putea învăța două serii de câte 390 de copii în 13 săli de clasă, 5 laboratoare (chimie, biologie, fizică, informatică, limbi străine), două ateliere (muzică și arte), 1 sală after-school, 1 bibliotecă, o sală de sport + vestiare, un foaier multifuncțional, un cabinet logopedic, un cabinet de consiliere pedagogică, un cabinet medical + izolator, un spațiu bufet + oficiu alimentar, un magazin școlar, o curte interioară acoperită, un teren de sport în aer liber, o curte de recreație parțial acoperită, un atelier de mentenanță, platforme pentru parcarea bicicletelor, diverse spații tehnice și administrative.

„De-a lungul timpului am susținut un stil de viață sănătos și am avut multiple inițiative de educare a publicului larg, a comunității Greenfield și acțiuni de formare a copiilor. Evenimente de plogging și plantare,  sesiuni de birdwatching și construire de căsuțe pentru păsări în Pădurea Băneasa dovedesc implicarea Impact în educația non-formală și responsabilizarea socială. Și pentru că a venit momentul să facem mai mult pentru educație, cu suportul și acceptul Primăriei și al Consiliului Local din Sectorul 1, am reușit să donăm acest teren pe care se vor contrui grădiniță și școală, de care vor beneficia toți cei care locuiesc în nord, cu precădere în proximitatea cartierului Greenfield. Este un pas important pentru noi și sperăm ca inițiativa să fie apreciată și, de ce nu, să îi inspire și pe alții, pentru că instituțiile educaționale mai aproape de casă contribuie la un standard ridicat al calității vieții”,a declarat Sorin Apostol, CEO al Impact Developer & Contractor.

Printre avantajele pe care le aduc cele două centre educaționale se numără: timpul redus de deplasare către școală și grădiniță pentru locuitorii din proximitate, reducerea poluării, posibilitatea unui somn prelungit dimineața și un plus pentru copii, prin prisma aerului curat.

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder