Iepurașul Zglobiu a făcut o surpriză copiilor din Greenfield

26apr.2019 Iepurașul Zglobiu a făcut o surpriză copiilor din Greenfield

Ce ar fi copilăria fără momente de poveste, personaje îndrăgite și voie bună? 

De Paște, iepurașul a făcut o surpriză copiilor din comunitatea Greenfield și a venit să îi cunoască pe fiecare în parte. Entuziasmat de primăvară, verdele pădurii și sărbătorile de  Paște, iepurașul a oferit cadouri celor curioși să îl cunoască.

Dornic să îi convingă pe copii că el nu este fricos, personajul îndrăgit de copii a fost prietenos și a interacționat cu locuitorii bucuroși să îl întâmpine în Greenfield. Însoțit de o asistenă de nădejde, zglobiul a imortalizat momentul și toți copiii au făcut fotografii print, cu magnet, în Parcul Platanilor. 

comunitatea verde de pasti in greenfield baneasa residence

Este bine de știut că prima dată în istorie, iepurașul a primit simbol pascal în Germania. Se spunea că urecheatul este cel care aduce ouăle roșii în Joia Mare, iar pe cele colorate diferit în noaptea dinaintea Paștelui. 

Originea acestei povești create o are la bază pe Ēastre (cunoscută şi sub numele de Ēostre sau Ostara), zeiţă a fertilităţii,a răsăritului şi a primăverii. Popoarele germanice sărbătoreau întoarcerea naturii la viaţă, după o iarnă lungă, şi începutul unui nou an agricol. Zeiţa Ēastre era reprezentată de un iepure, iar în cinstea ei se organizau festivaluri care sărbătoreau natalitatea şi prosperitatea.

Mulțumim pe această cale celor de la Blu Party pentru ajutor și vouă, tuturor celor care ați fost prezenți. Împreună, scriem povești magice în cartierul îmbrățișat de Pădurea Băneasa. 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder