Greenfield Residence este de astăzi și mai prietenos cu mediul

15apr.2020 Greenfield Residence este de astăzi și mai prietenos cu mediul

Încă un pas spre normalitate a fost făcut zilele acestea în complexul rezidential Greenfield Residence. Locuitorii cartierului au de acum posibilitatea să colecteze pentru reciclare uleiul alimentar uzat fără să se mai deplaseze în afara cartierului. Cu ajutorul TUCO România, complet gratuit, cei dornici să ajute la reducerea poluării, pot arunca uleiul alimentar folosit în recipientul special amplasat în acest scop în fața magazinului Shop & Go din apropierea Biroului de Vânzări.

Importanța colectării și reciclării uleiului alimentar uzat

În mod normal, deșeurile alimentare ale unei gospodării ajung în sol sau în apă.

Dacă unele resturi alimentare prin descompunere nu numai că nu dăunează, dar chiar ajută la creșterea calității solurilor, atunci când vine vorba de ulei lucrurile sunt diametral opuse. Odată pătruns în sol, uleiul alimentar uzat râncezește, sporind considerabil nivelul poluării și oprind regenerarea nutrienților din pământ. Astfel, acesta devine nefertil, revenirea la un nivel acceptabil de fertilitate fiind un proces întins pe perioade foarte mari de timp.

Dacă uleiul alimentar folosit este aruncat în vasul de toaletă sau pur și simplu în chiuvetă, sunt șanse foarte mari ca acesta să afecteze grav sistemul de canalizare. Țevile se pot înfunda, iar sistemele din stațiile de epurare se pot defecta serios. Costurile foarte mari de curățare și reabilitare a țevilor de canalizare vor fi apoi introduse în costurile consumatorului final, ceea ce va duce evident la un disconfort financiar. În plus, uleiul formează o peliculă la suprafața apei care împiedică oxigenul să ajungă la plante și viețuitoare acvatice. Ca urmare, atât viețuitoarele cât și plantele din aceste ape mor fiind lipsite de oxigen.

Totodată, e bine de știut că studiile arată că un singur litru de ulei alimentar uzat poate polua aproximativ un milion de litri de apă. Această cantitate reprezintă necesarul pentru supraviețuire pentru un adult pe o durată de 14 ani.

Cum procedăm

Pentru ca procesul să se desfășoare corect, trebuie avute în vedere câteva aspecte:

după terminarea gătitului uleiul utilizat trebuie lăsat să se răcească;

după răcire, se strecoară pentru a elimina impuritățile și resturile de mâncare;

uleiul strecurat se pune într-un recipient de plastic, metal sau sticlă;

apoi este dus la punctul de colectare, unde este deversat în recipientul mare în care se va strânge uleiul din tot cartierul;

periodic, un reprezentant al firmei de reciclare va înlocui recipientul plin cu unul gol.

Este foarte important să se evite amestecarea uleiului uzat cu apă, ulei de motor, uleiuri minerale, lichid de frână sau transmisie, alte resturi alimentare, produse chimice sau orice alte deșeuri deoarece aceasta va duce la imposibilitatea reciclării sale.

Pe viitor, vom mări numărul recipientelor de colectare, pe măsură ce numărul persoanelor implicate în proces va crește. Vă mulțumim pentru implicare și pentru efortul de a face #comunitateaGreenfield să fie una cât mai prietenoasă cu natura și mediul înconjurător.

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder