Biofilia în Greenfield, despre arhitectură și design

23feb.2021 Biofilia în Greenfield, despre arhitectură și design

Cu mai puțin de un an în urmă, vă povesteam despre conceptul multidimensional de Home Wellbeing care se referă la calitatea vieții unei persoane în raport cu locuința sa și implică: starea de a fi confortabil, sănătos sau fericit prin prisma experienței de locuire.  

(Home) Biophilic Design vine să completeze acest concept, iar dezvoltatorul imobiliar Impact este pregătit să-l integreze în noile dezvoltări din Greenfield.

Biofilia în Greenfield, despre arhitectură și design

Apărut inițial în anii '80, conceptul de biofilie se traduce prin nevoia oamenilor de a se conecta cu natura în spațiul în care locuiesc sau în cel în care lucrează. Mai concret, teoria spune că oamenii resimt o nevoie biologică de a fi conectați cu natura axată pe trei planuri: fizic, mental și social. Această conectare le influențează atât productivitatea și bunăstarea, cât și relațiile sociale.

 

Nu a durat mult așadar până când interioarele, spațiile de locuit și cele de lucru au început să fie gândite în concordanță cu această teorie, ultimii ani cunoscând o adevărată explozie a designului biofilic, așa cum a fost denumită această ramură de lucru a decoratorilor de interioare. Un spațiu biofilic a fost definit ca mediul ce întărește viața și sprijină componentele sale sociologice și psihologice.

Biofilia în ansamblul rezidential Greenfield Baneasa, despre arhitectură și design

Designul biofil poate reduce stresul, poate îmbunătăți funcția cognitivă, spori creativitatea și starea de bine în general. Gândindu-ne acum la ritmul alert în care trăim, la explozia urbanismului cu toate consecințele lui negative asupra calității vieții noastre, la sumele alocate pentru sănătate, atât la nivel de țară, cat și la nivel individual, cu bugete considerabile alocate pentru cercetări, pentru tratamente, investigații medicale, putem spune că a investi în construirea un mediu, a unei locuințe cu un design care te recontectează cu natura este esențial pentru a trăi mai sănătos.

În același timp, la scară macro s-a dezvoltat arhitectura biofilică, în general caracterizată prin următoarele elemente: dimensiuni naturale, fără exagerări, senzația de „întreg” a proiectului arhitectural și coerența geometrică a ansamblului tradusă printr-o configurare a spațiului fizic astfel încât acesta să se integreze natural în peisaj.

Cum Greenfield Residence a fost conceput încă din start pentru un stil de viață în deplină comuniune cu natura înconjurătoare, implementarea elementelor de design biofilic în dezvoltarea cartierului a fost o etapă firească a acesteia.

Întreg ansamblul este proiectat să includă elemente care „hrănesc” nevoia umană înnăscută de conectare cu natura. Rezultatele pot fi cu ușurință observate în cadrele și planurile proiectului, precum și în strategia de implementare a acestor idei. Noul Greenfield va beneficia pe deplin de teoria biofiliei prin încorporarea naturii în elementele sale, cu facilități prietenoase cu mediul înconjurător, prin gradul de luminozitate ridicat și spațierea generoasă din apartamente, precum și prin formele și unghiurile naturale de construcție.

Există numeroase studii care atestă faptul că o fereastră cu vedere către o floră diversă accelerează procesul de vindecare, la fel ca prezența unei plante ornamentale în cameră. Dar nu neapărat în scop terapeutic major, clădirile din Noul Greenfield sunt proiectate și dispuse în sit având la bază studii de însorire, pentru a asigura lumina zilei pentru 75% dintre spațiile ocupate în mod regulat. Totodată, majoritatea locuințelor situate de la etajul 6 în sus au priveliște panoramică asupra pădurii, iar locuințele situate la parter beneficiază de o grădina verde, proprie.

constructii noi in sectorul 1 Bucuresti

În același timp, prin măsurători periodice, se monitorizează calitatea aerului, care este similară orașelor situate la 1000 de metri altitudine. Monitorizarea se face constant cu ajutorul stației de măsurare a calității aerului montată în cadrul proiectului. Nivelul scăzut de zgomot din Greenfield se datorează restricțiilor privind traficul auto prin limitarea vitezei de rulare, interzicerea claxonării în interiorul ansamblului și respectarea orelor de liniște prin regulamentul de ordine interioară. În plus, pădurea care înconjoară cartierul acționează ca o barieră fonică, reducând semnificativ zgomotul din exterior.

În concluzie, un design biofilic al spațiului în care ne desfășurăm activitatea are capacitatea de a relaxa sistemul nervos central, stimulându-l în acumularea de energie și găsirea de soluții la diverse probleme într-un mod rapid și eficient, ajutând astfel la evitarea unor depresii minore sau extenuării fizico-psihice a organismului.

Iată, așadar, încă un motiv să alegi să faci parte din #comunitateaGreenfield, pe lângă avantajul de a cumpăra un apartament în această fază de dezvoltare, cu prețuri SMART de la 72.950€ + TVA. Programează acum o vizită în Greenfield și bucură-te și tu de beneficiile unei vieți alături de natură.

 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder