Acton Academy, școala elevilor pregătiți pentru viață

06mai2019 Acton Academy, școala elevilor pregătiți pentru viață
Nu de puține ori, am auzit vorbindu-se în spațiul public despre incapacitatea sistemului actual de învățământ de a-i pregăti pe cei mici pentru „real life knowledge”. Nu spunem că suntem neapărat de acord, aceasta e o chestiune la care doar timpul poate răspunde.

Dar astăzi vrem să vă vorbim puțin despre un alt concept și sistem educațional, unul care combină cu succes principiile Montessori cu învățarea online și cea experențială, bazată pe proiecte, având o puternică orientare pe dezvoltarea aptitudinilor sociale ale copiilor (antreprenoriat, voluntariat, practică profesională în diverse domenii).

Aflată în Otopeni la numai 7,5 km de cartierul nostru, strada Ferme H 8, Acton Academy Bucharest este unul din acei furnizori de servicii educaționale care vrea să facă diferența. Într-o „mare” de școli din București care urmează curricula britanică, Acton Academy Bucharest este o școală privată americană.

Deși accentul se pune foarte mult pe găsirea și dezvoltarea talentului individual al fiecărui copil și mai puțin pe pregătirea acestuia pentru a lua note mari la examene, toți copiii înscriși la Acton în întreaga lume susțin o dată pe an testele standardizate din SUA (IOWA tests).

Metodologia Acton Academy se bazează pe o răsturnare a rolurilor în procesul de învățare, în care copilul nu așteaptă să îi fie livrate cunoștințele de către un adult, ci caută, interpretează și valorifică informațiile atât în cărți, dar mai ales cu ajutorul tehnologiei, utilizând cele mai noi aplicații educaționale sau lucrând în echipă cu alți copii.

Rolul adultului este de ghid, care ajustează și facilitează procesul de învățare și aplicare practică, prin propuneri de proiecte interesante, provocatoare și relevante sau prin inițierea de conversații socratice care să stimuleze gândirea critică.

Comunitatea copiilor care învață la școlile Acton în toată lumea funcționează după reguli stabilite de comun acord între copii și adulți, împrumutând multe dintre principiile și tehnicile companiilor de succes, de la dialoguri la ședințele de lucru și analiză a progresului. Copiii au la dispoziție atât materiale clasice de învățare, cărți, enciclopedii, suport video și audio, cât și cele mai noi programe educaționale online, utilizate pe câte un Chromebook individual.

copil supererou Action academy bucharestNoi cei de la #GreenfieldResidence suntem convinși că pentru o nevoie pot exista mai multe soluții. Vom încerca în continuare, împreună cu voi, să le găsim pe cele mai potrivite stilului de viață în care credem cu toții și să le vi le prezentăm pe măsură ce ele apar.

Acton Academy își deschide porțile pentru copiii între 5 și 10 ani în septembrie iar înscrierile au început deja. Dacă v-am făcut puțin curioși, puteți completa chestionarul de înscriere, primul pas în relația Acton Academy – părinte – viitor elev. Știm că împreună cu cei mici veți lua întotdeauna cele mai bune decizii, așa că deocamdată urăm celor din Acton Academy Bucharest un prietenesc  #WelcomeToMyPlayground alături de noi, #comunitateaGreenfield.

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder