Avantajul de a avea o locuință la parter, cu grădină

04iun.2020 Avantajul de a avea o locuință la parter, cu grădină

Viața e mai frumoasă atunci când petreci diminețile în grădina apartamentului tău, acolo unde timpul are răbdare. Spațiul verde îți dă o stare de bine, iar cafeaua băută în aer liber devine un obicei de care nu te mai poți lipsi. Copiii se pot juca în voie, iar prietenii blănoși au mai mult spațiu de mișcare. Ești adeptul work from home? Cu un loc umbrit, poți lucra pe laptop în voie.

Dacă te regăsești în acest scenariu de viață, atunci probabil vei fi încântat de apartamentele cu grădină din Greenfield.

Cum arată o astfel de grădină, disponibilă doar în cazul locuințelor de la parter, în Greenfield?  Vedem mai jos în câteva imagini!

Avantajul de a avea un apartament cu grădină este că poți amenaja acest spatiu așa cum îți dorești. Și sunt o mulțime de idei și opțiuni în acest sens. Dar mai întăi gândește-te ce vrei să faci, cum vrei să îți petreci timpul aici. Care va fi scopul acestei grădini? Relaxare, reuniuni cu prietenii, loc de joacă pentru copii, spațiu de joacă pentru câine,  loc de luat masa în familie, loc special pentru citit... și lista ar putea continua.

În funcție de scopul ales, îți va fi mai ușor să alegi și cum o vei amenaja.

Locuitorul din Greenfield care ne-a oferit aceste poze a ales un decor simplu, minimalist. Chiar dacă este la parter, spațiul este bine delimitat prin garduri naturale făcute din lemn și plante agățătoare. Nu lipsește set-up-ul minim necesar pentru a servi micul dejun în diminețile de vară sau pentru a savura o  băutură răcoritoare.

Într-o astfel de grădină poți chiar să pui și jardiniere cu plante aromatice, pe care să le folosești pentru aromatizarea mâncărurilor din bucătărie.  Spațiul poate deveni locul preferat pentru a lua micul dejun sau cina afară. Iar dacă ai și copii, aceștia se pot juca liniștiți afară, la aer curat.

Apartament cu gradina Greenfield Baneasa

În prezent, tele-munca ste o practică normală, așa că poți amenaja inclusiv un birou outdoor și să lucrezi de acasă, de pe terasa apartamentului tău de lângă Pădurea Băneasa. Cum să nu-ți placă să ai parte de mai mult aer curat și liniște?

Pentru a obține o curte de vis, terasa locuinței necesită o amenajare pe măsură. Cu un efort relativ redus poți să-ți amenajezi spectaculos spațiul exterior, astfel încât zilele plăcute de toamnă, primăvara sau vară să fie petrecute într-un mod agreabil.

Nu ezita să folosește elemente interesante, îndrăznețe, care vor pune în valoare spațiul. Alege flori sau ghivece în culori puternice, care vor da un aer plăcut, și vor aduce veselie. Arcade cu flori agățătoare - roșii, galbene și portocalii - vor amplifica sentimentul de bucurie.

Chiar și iarna există plante care pot înfrunta frigul și temperaturile mai scăzute și îți vor colora grădina pe întreg parcursul sezonului rece. Brunnera, spre exemplu, este o plantă care produce primăvara devreme flori purpurii-albastre. Crucea Voinicului, chiar dacă este o floare care crește  în zonele înalte ale Carpaților, se poate cultiva și cu scop decorativ în grădini. Aceasta produce flori albastre începând din luna februarie până în luna mai.

Când alte plante se usucă și se feresc de iarnă, trandafirul japonez înflorește atunci când temperaturile  sunt constante și nu este ger. În cazul iernilor cu ger năprasnic, trandafirul japonez înflorește primăvara devreme.

apartament cu gradina sectorul 1 Bucuresti

Știai că există și iasomie de iarnă? Ei bine, da, și este originară din China, este foarte rezistentă la ger și este prima care înflorește la final de iarnă și ne aduce semne de primăvară, alături de iubitul ghiocel.

Sunt o mulțime de opțiuni de a-ți înfrumuseța grădina apartamentului de la parter. Totul depinde de tine și de ce vrei să faci pe terasă.

Orice decizi, nu uita să te încadrezi în normele de amenajare și să nu deranjezi vecinii. O grădină la bloc impune respectarea vecinilor; chiar dacă este spațiul tău, este bine să facem dovada celor 7 ani de acasă.

Vino să trăiești mai bine într-un apartament cu grădină din București Nord, în ansamblul rezidențial Greenfield Băneasa!

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder