De ce ne simțim atât de bine atunci când suntem acasă?

30iul.2019 De ce ne simțim atât de bine atunci când suntem acasă?

Te-ai întrebat vreodată de ce te simți atât de bine atunci când revii acasă? Se prea poate să fie sentimentul că te întorci într-un loc cunoscut, acolo unde ești în starea ta de confort. Dar mai mult ca sigur contează și faptul că acasă te simți în siguranță, te simți bine, te simți... TU.

Acasă ești în locul unde poți să fii cu adevărat tu, unde nu trebuie să te ascunzi de nimeni și unde membrii familiei de iubesc necondiționat. Acasă îți reîncarci “bateriile”.

Locuința noastră, fie că e vorba de un loc închiriat, un apartament sau o vilă, reflectă în mare parte personalitatea pe care o avem. De aici și diferența dintre o casă și acasă. Ne construim universul propriei locuințe în acord cu ce ne place, începând cu localizarea în oraș, continuând cu mobilierul, până la culori și materiale de deco.

Confortul de acasă nu-l găsim în altă parte. Și ai să fii surprins, dar cel mai nou raport  Kingfisher The Good Home, ne arată că mulțumirea și bucuria pe care le găsim acasă, nu prea au legătură cu mărimea casei sau cu produsele deco scumpe.

Uneori ne căutăm fericirea în lucruri materiale (să avem cât mai multe bunuri materiale, să ne permitem cele mai scumpe lucruri) și uităm că siguranța și confortul le putem simți acolo unde alegem să fie spațiul nostru intim, acolo unde suntem înconjurați de cei dragi. Iar dacă acest loc este înconjurat de natură, ne putem deconecta mai bine în fiecare zi.

Într-o lume care ne solicită din ce în ce mai mult atenția și resursele, în ansamblul imobiliar Greenfield Băneasa, vă propunem un nou stil de viață. Aer mai curat decât în restul orașului, temperaturi mai blânde pe vreme de caniculă și o pădure în care te poți bucura de activități recreative și sportive. Aici te vei întâlni cu vecinele căprioare și familii de arici, vei asculta cântecul păsărilor și te vei responsabiliza mai mult față de mediul înconjurător.

Conform raportului Kingfisher Good Home, locuințele sunt unul din cei mai importanți factori în ceea ce privește mulțumirea oamenilor în general, ocupând locul doi în clasement, cu un procent de 15%,  după sănătatea mentală, poziționată pe locul întâi, cu 17%. Există posibilitatea ca acest procent de 15% să acopere și nevoi de bază ale unei case, precum protecție și siguranță.

  Ai rezultatele întregului studiu aici. Ne-au atras, însă, atenția trei direcții interesante legate de apartamentele unde locuim.

73% dintre oamenii care sunt fericiți acasă, sunt fericiți în viața de zi cu zi

Iar asta se leagă și de viziunea optimista pe care o avem legat de viață în general, pentru că acestea se reflectă inclusiv în locuințe, până la cele mai mici detalii.

Lindsay Graham, Psiholog, Specialist în cercetare, Șefa Departamentului Psihologia spațiului - Centrul pentru Mediul Construit, Berkeley, SUA, concluzionează în acest raport: „ Spațiul intim de acasă este o colecție din viața noastră, și ne poate da informații și despre cine suntem și unde am fost.

Și acum întrebăm zâmbind: câți dintre noi nu colecționează magneți de frigider din locațiile îndepărtate pe unde am colindat?

Posibilitatea redecorării, conform cu nevoile specifice unei anumite perioade, este foarte importantă pentru a avea o atmosferă armonioasă Acasă

Pentru mulți dintre noi, visul rămâne să avem propria locuință. Dar acest lucru nu condiționează fericirea pe care o avem când vine vorba de Acasă. Mai important de atât este un grad mai mare de libertate și control asupra locuinței și a felului în care este amenajată.

Indiferent dacă ești chiriaș (apropo, știai că poți inclusiv să te muți cu chirie în Greenfield să vezi cum e? detalii AICI), sau dacă ești proprietar, recomandarea ar fi să îți amenajezi casa astfel încât să dea senzația de spatiu: mobilă inteligent compartimentată, oglinzi mari, culori deschise și lumină naturală.

Locația nu contează așa mult, pe cât contează spațiile verzi din apropiere  

Conform studiul Kingfisher, indiferent de locul unde trăim, accesul la un spațiu verde, fie el o grădină sau un balcon cât de mic, este extrem de important. Suntem mult mai fericiți când avem acces la astfel de zone verzi în apropierea casei. Știm că acestea au rol benefic în sănătatea noastră și ne oferă confortul și echilibrul de care avem nevoie.

Din păcate, mai bine de 10% dintre oameni nu au acces la astfel de zone verzi. 

Din fericire, există soluții, cum ar fi alegerea unui apartament nou în Greenfield Băneasa, unde ai 900 HA de pădure exact lângă locuința ta! În interiorul complexului mai sunt și 9 locuri de joacă pentru copii și zone verzi dedicate. Să îți mai spunem și că temperatura pe timpul verii este mai scăzută cu 3 °C, în medie, față de oraș? Și totuși, ești încă în București, în Sectorul 1, în zona Băneasa! Ai și locație bună și apropierea de pădure, cu mulți  km  de poteci pentru drumeții de care nu te vei plictisi! 

Nu ne crede pe cuvânt! Hai să vezi cât de frumos ar fi să locuiești lângă pădure, chiar în zona de Nord a Capitalei.

Completează formularul de mai jos și programează o vizionare.

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder