NOUTĂȚI

Misiune îndeplinită: am plantat 1000 de stejari în Pădurea Băneasa

Sâmbătă, 8 decembrie am dat startul celei mai mari acțiuni de plantare organizată în acest an în Nordul Capitalei, la margine pădurii Băneasa. Alături de noi au fost cei de la Romsilva și Baneasa Race, competiție al cărei start a avut loc a doua zi. Am promis că vom planta câte un puiet de stejar pentru fiecare alergător participant la cursă, în total fiind sădiți peste 1.000 de copaci, pe o suprafață de 0,5 ha.

Astfel, în dimineața de dinaintea cursei, pentru că ne pasă, pentru că susținem un stil de viață sănătos, pentru că încurajăm activitățile în aer liber, ne-am prezentat cu mic cu mare 150 de voluntari (dintre care aproximativ 30 au fost copii): alergători la Băneasa Race, locuitori ai cartierului Greenfield, angajaţi ai companiei noastre, dar și alte persoane care au dat curs invitaţiei. Noi am asigurat puieții, uneltele de lucru și băuturile calde, iar voluntarii au fost asistați de specialiști ai Romsilva București, care i-au instruit, îndrumat şi sprijinit pe tot toată perioada plantării.

Copacii sunt considerați plămânii planetei, fiind una dintre principalele arme de a lupta împotriva încălzirii globale și a menține un mediu înconjurător curat și sănătos, prin numeroasele beneficii pe care aceștia le oferă. O mie de puieți de stejar au devenit parte a pădurii și vor fi alături de noi de acum înainte să ne însoțească în plimbările de weekend, să ne răcorească cu umbra lor în zilele toride de vară, să fie casă pentru alte sute de păsări sau animale mici ale pădurii sau să ofere hrană vecinilor noștri necuvântători.

Acțiunea noastră a făcut parte din campania amplă de împădurire desfășurată de către noi în nordul capitalei, care a implicat plantarea a peste 2.500 arbori și arbuști în ultimii 5 ani. Inițiativa va continua cu sădirea a încă 4500 de arbori până în 2028, conform angajamentului asumat, acela de a planta un pom pentru fiecare apartament construit.

Viziunea noastră, ca dezvoltator imobiliar, este să construim spații de locuit care încurajează stilul de viață sănătos, mișcarea în aer liber și comuniunea cu mediul înconjurător, de aceea ne bucurăm că în Greenfield s-a format o comunitate de oameni iubitori de natură, dar și responsabili de protejarea sa. Această campanie de plantare este un exemplu de colaborare între dezvoltator şi comunitate, colaborare din care avem cu toţii de câştigat. Impact și-a luat angajamentul că pentru fiecare apartament construit în cartierul Greenfield, va planta câte un arbore, și, la fel ca în anii precedenți, ne respectăm această promisiune” - Bogdan Oșlobeanu, Director General Impact.


Calitatea aerului în Greenfield
Indicatori Valori LIVE Valori MAX admise*
TEMPERATURA
PM 10 50 µg/m³
PM 2.5 20 µg/m³
CO mg/m³ 10 mg/m³
NO2 µg/m³ 40 µg/m³
UMIDITATE %
*medii zilnice