NOUTĂȚI

Ne pasă că vă pasă - Cartierul Greenfield monteaza casute pentru pasarele in Padurea Baneasa

 

Acum câteva săptămâni, o mână de oameni cu suflet mare au trecut pragul biroului nostru de vânzări. Locuitori ai cartierului Greenfield de ani buni, căutau sprijinul nostru pentru o acțiune a comunității din care facem și noi parte: un proiect menit să îi ajute pe vecinii noștri necuvântători din pădure să treacă mai ușor peste iarna ce bate la ușă din ce în ce mai insistent.

Nu au apucat să-și termine pledoaria, noi eram deciși să-i ajutăm încă de la primele cuvinte. Ideea lor, ajunsă acum la stadiul de proiect, era una simplă: căsuțe și hrană pentru animalele pădurii care își petrec iernile în vecinătatea noastră.

Cu entuziasm ne-am așezat apoi la masa de lucru și, cu zeci de mailuri, telefoane și tabele în Excel (deh, bugetele!!!), am pus în practică prima etapă a unuia dintre cele mai frumoase proiecte ale comunității Greenfield de până acum: Greenfield pentru păsărele.

Știind parcă planurile noastre, natura ne-a fost alături sâmbătă 29 septembrie și, înconjurați de soare și plini de voie bună, i-am așteptat pe cei din cartier cu mic cu mare, să își pună în practică ideile. Noi ne-am pregătit cu 100 de căsuțe din lemn, cuie, ciocane, scări, cafea, apă, sucuri și multe zâmbete. Și, ușor ușor, zona pregătită de noi a devenit un mic furnicar, punctul de interes al cartierului Greenfield pentru moment.

Urmareste video

Ca la fiecare acțiune de acest fel, cei care au dat startul „lucrărilor” au fost cei mici, nerăbdători să intre în pădure și să se apuce de treabă. Chiar și după ce „tati” termina de montat căsuța, ei mai zăboveau câteva minute lângă ea, așteptând nerăbdători ca o pasăre să se instaleze și să le mulțumească ciripind. Iar acelea sunt momentele pentru care știm că facem ceea ce trebuie: creștem o generație de oameni care vor aprecia natura, o vor ocroti și nu se vor da la o parte să și trudească pentru ea. Generația de mâine a cartierului Greenfield este generația cu care vrem și noi să creștem.

Cuvintele devin de prisos atunci când vrem să vorbim despre bucuria celor mici și dorința lor de a face bine, putem doar să vă prezentăm imaginile.

Promitem că acesta a fost doar primul pas și că, alături de voi locuitorii din cartierul Greenfield Residence, vom face din natura generos înconjurătoare un motiv de mândrie pentru noi și pentru cei ce vor veni. Vă mulțumim pentru că ne împărtășiți ideile și valorile și ne ajutați să le punem în practică.


<

>

Calitatea aerului în Greenfield
Indicatori Valori LIVE Valori MAX admise*
TEMPERATURA
PM 10 50 µg/m³
CO mg/m³ 10 mg/m³
NO2 µg/m³ 40 µg/m³
UMIDITATE %
*medii zilnice