NOUTĂȚI

Anul acesta, ai verde la plantat

În weekendul trecut, am dat startul pentru prima plantare din acest an, sub numele Ai verde la plantat. Decis să ne ajute și el cum poate mai bine, soarele ne-a fost alături pe parcursul întregii zile, parcă bucuros și el să vadă cartierul nostru înverzind din ce în ce mai tare.

Cu mic cu mare, ne-am strâns în Parcul Platanilor și, înarmați cu lopeți, mănuși și multă voie bună, ne-am apucat de treabă. Mai greu la început că doar era weekend, vreme numai bună de lenevit, copăceii pregătiți din timp de colegii noștri își găseau drumul spre casă. Bulevardul Platanilor și spațiile de pe lângă blocurile din jurul său se îmbogățeau văzând cu ochii cu platani, tei, tuia sau pini.

Zeci de copii, părinți și bunici au lăsat preț de câteva ore joaca, drumurile la mall sau odihna binemeritată și, cot la cot, au râs, au strâns din dinți, au plantat și s-au distrat împreună, ca o mare familie, familia Greenfield. Până și cățelușii au uitat de alergare și lătrat și, dând voios din codițe, ajutau cu lăbuțele lor ca pământul să ajungă mai repede peste rădăcinile care încă  își căutau locul. Unii au transpirat, unii și-au julit mâinile, alții au obosit prea repede sau au abandonat pentru câteva momente treaba, dar la final, pe chipurile tuturor, în spatele zâmbetelor se puteau citi satisfacția și bucuria.

Cum era de așteptat, cei mai harnici au fost cei mici, care ne-au arătat încă o dată că știu să prețuiască natura mai mult și mai bine decât noi. Fiecare a fost răsplătit cu câte o diplomă și o șepcuță, amintiri ale unei zile fericite din viața lor. Suntem însă conștienți că niciun premiu din lume nu va putea înlocui vreodată bucuria de a-și vedea copăcelul crescând și renăscând în fiecare an sub ochii lor.

Sute de arbori, arbuști și plante ornamentale și-au găsit în weekend cămin în Greenfield, dar nu ne oprim aici. Pe tot parcursul acestei săptămâni, alți și alți copăcei li se vor alătura, iar cartierul nostru îi va primi cu brațele deschise.

Atunci când facem o promisiune luptăm din răsputeri să ne ținem de cuvânt, oricâte obstacole ne ies în cale. Ne-am promis, dar mai ales v-am promis, că pentru fiecare apartament construit în cartierul nostru, vom planta câte un arbore. Și, la fel ca în anii precedenți, ne respectăm promisiunile.

Nici Parcul Platanilor nu a fost uitat și, până la sfârșitul acestei luni acesta se va împodobi cu magnolii, hibiscus, corcoduși, arbori de mătase sau ienuperi. Așa că dacă nu ai avut timp în weekend sau ai fost plecat, încă e timp să plantezi arborele tău în cartierul îmbrățișat de pădure. Tot ce trebuie să faci este să te echipezi potrivit unei astfel de activități. Noi asigurăm puieții și uneltele de lucru, iar un specialist peisagist te va asista pe toată perioada plantării. Ia-ți familia, prietenii și chiar și animalul de companie și sădește pentru viitor.

Numai împreună putem reuși! Vă mulțumim!


<

>