NOUTĂȚI

Proiectul magistralei 6 de metrou continua


Dupa ce in decembrie anul trecut Guvernul Romaniei a aprobat, printr-o Hotarare de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou – Gara de Nord – Aeroport Otopeni, iata ca se fac noi demersuri pentru avansarea proiectului.

Potrivit sefului Mterorex, Marin Aldea, studiul de fezabilitate a fost revizuit, iar in prezent se afla in derulare contractul de proiectare, asistenta tehnica si supervizare lucrari.

Mai mult decat atat, procesul de expropriere a avansat si el deoarece in urma revizuirii studiului de fezabilitate au fost identificate 43 de imobile proprietate privata detinute de persoane fizice si juridice, precum si de statul roman in domeniul privat, insumand o suprafata de 40.713 mp, din totalul de 225.903 mp ce constituie suprafata afectata de coridorul de expropriere.

Sumele aferente despagubirilor se ridica la un total de 67.099.958 de lei si au fost estimate de către expropriator, pe baza unui Raport de evaluare realizat de un expert evaluator autorizat ANEVAR, conform datelor oficiale furnizate de Ministerul Transporturilor in luna martie a acestui an.

Magistrala 6 de metrou va deservi si arealul in care se afla cartierul nostru si, conform estimarilor autoritatilor, peste 100.000 de persoane vor beneficia zilnic de punerea in functiune a acestei noi linii de transport.


Calitatea aerului în Greenfield
Indicatori Valori LIVE Valori MAX admise*
TEMPERATURA
PM 10 50 µg/m³
CO mg/m³ 10 mg/m³
NO2 µg/m³ 40 µg/m³
UMIDITATE %
*medii zilnice