NOUTĂȚI

Investim 1,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea accesului în Greenfield !


În Greenfield se vor investi aproape 1,5 milioane euro pentru a crește gradul de acces al locuitorilor din ansamblu la rețeaua de drumuri publice.

Astfel, în momentul de fata lucram la trei soluții care, odată implementate vor asigura accesul facil în complex atât pentru faza actuală de dezvoltare a proiectului cât și pentru fazele ulterioare.

Extinderea Aleea Teisani și îmbunătățirea intersecției cu ieșire din DN1 către Centura București;

Am achiziționat tot terenul necesar operațiunii pentru a realiza în mod optimal această variantă și am început demersurile pentru obținerea aprobărilor de la CNADR. Un beneficiu secundar al lucrărilor ce vor fi făcute de IMPACT ar putea fi decongestionarea traficului pe această porțiune de DN1, prin fluidizarea accesului către centură.

Construirea unui drum cu ieșire către Centură, în capătul Cartierului Platanilor.

Se va materializa astfel: sens giratoriu pe Aleea Teişani (în capătul Cartierului Platanilor), trecere la nivel cu calea ferată , străpungere centură, cu banda de accelerare, în direcția Tunari.

Compania noastra a depus cerere la administrația străzilor din București la jumătatea lui 2016, a primit aviz în 2017 și a depus imediat după actele necesare obținerii unui certificat de urbanism. Tot în 2016 s-a obținut o pre-aprobare de la CFR pentru străpungerea căii ferate. Momentan se așteaptă ca documentația să fie aprobată.

Construirea unui drum de acces din Aleea Teișani pe sub pasajul centurii Bucureşti către  D.N.1, spre  ambele direcții, atât către  Otopeni cât și spre Bucureşti

Drumul  va trece pe sub pasaj și fiind în apropierea pilonului central al acestuia  va permite trecerea pe sub oricărui tip de autovehicule. Drumul  se va intersecta în T  cu o porțiune din vechea centură a Bucureștiului, în relatie de dreapta și stanga prin intersecția amenajată și semnalizată corespunzător, permițând  astfel accesul mai facil spre București sau Ploiești.

Compania noastră a achiziţionat cu aproximativ 700.000 de euro terenul pentru realizarea drumului de categoria a III- a (2 benzi câte una pe fiecare sens și trotuare pietonale) aproximativ  4150 m² și va depune documentația pentru obținerea avizelor necesare construcției.

„Am parcurs pași concreți pentru a pune în aplicare aceste variante, am pregătit proiectarea și am aplicat pentru avizele necesare. Pentru implementarea acestori soluții Impact SA va cheltui aproximativ 1,5 milioane de euro și apoi le va dona autorităților pentru a putea fi folosite cu regim de drumuri publice”  a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO IMPACT.

Implementarea oricăreia dintre aceste trei soluții durează, odată primite toate aprobările necesare, câteva săptămâni.