NOUTĂȚI

Apartament cu gradina sau casa?


Pentru cei care se afla in cautarea unei locuinte si isi doresc propriul colt de natura, un loc unde sa se poata recrea in aer liber, se poate naste firesc comparatia “casa versus apartament cu gradina”.

Ambele variante pot prezenta deopotriva avantaje si dezavantaje, in functie de dorintele fiecaruia, dar pentru a fi sigur ca faci alegerea corecta ar fi bine sa reflectezi putin asupra catorva intrebari:

  • Cat esti dispus sa cheltuiesti lunar cu intretinerea locuintei? Desi pretul de achizitie ar putea sa fie similar, in functie de zona si de facilitatile pe care le ofera locuinta, costurile cu intretinerea lunara vor fi diferite. Chiar si la acelasi numar de camere, casele au de obicei suprafete mai mari ceea ce genereaza costuri lunare mai ridicate, mai ales pentru incalzire in lunile de iarna.
  • Esti dispus sa iti asumi de unul singur reparatiile imobilului? Atunci cand stai la casa trebuie sa fii pregatit sa iti asumi de unul singur toate reparatiile fie ca este vorba despre acoperis, tevi, sau fatada. Iar acest lucru nu inseamna doar bani suplimentari scosi din buzunar, ci si timp suplimentar pe care va trebui sa ti-l rezervi pentru a rezolva aceste probleme. La bloc, costurile pentru reparatiile aferente spatiilor comune se impart intre proprietari si, in plus, exista asociatii si administratori care se ocupa de efectuarea reparatiilor.
  • Esti o persoana comoda sau activa? Desi ofera unele avantaje, legate in special de intimitatea pe care o ofera, traiul la casa poate fi mai incomod. De obicei, distantele de la o camera la alta sunt mai mari decat in cazul apartamentelor si, desi poate parea usor, cand trebuie mereu sa iesi in hol sau sa urci si sa cobori niste trepte pentru a ajunge la baie sau in bucatarie, acest lucru devine obositor. Mai mult, pe timp de iarna, cei care stau la casa sunt responsabili cu deszapezirea portiunii de trotuar de fata casei, pe cand la bloc scapi de problemele legate de deszapezire.
  • Preferi suprafetele mari sau spatiile optimizate? Arhitectura caselor prevede, de regula, mai multe holuri sau scari, ceea ce insemna de fapt spatii pierdute sau foarte greu utilizabile, care presupun si eforturi suplimentare atunci cand vine vorba despre curatenie. Apartamentele au suprafete mai restranse, dar bine optimizate, ceea ce face mult mai usoara intreaga organizare a locuintei.

Daca esti atras de ideea de a avea o curte, dar nu vrei sa renunti la traiul comod de la bloc inseamna ca ti se potriveste mai degraba varianta unui apartament cu gradina. In Greenfield gasesti apartamente cu 2, 3 si 4 camere cu gradini proprii cu suprafete generoase. Consultantii nostri iti stau la dispozitie cu placere pentru a programa o vizita in cartier!