NOUTĂȚI

Cum iti alegi o canapea durabila?


Canapeaua este “sufletul” livingului, este piesa centrala de mobilier din acesta camera deoarece aici citesti, privesti la televizor sau te aduni cu prietenii. Asadar, este bine sa te asiguri de calitatea si durabilitatea canapelei inainte de a scoate banii din buzunar.

Pentru ca o canapea sa poata fi folosita in conditii bune multi ani la rand trebuie sa fie realizata pe un cadru robust din lemn. O structura pe lemn de esenta tare, cum ar fi stejarul, frasinul sau fagul, este mult mai buna decat una pe lemn de pin, spre exemplu, care se poate descleia sau deforma in doar 3-4 ani. Si ramele din pal, plastic sau metal sunt de evitat deoarece acestea se pot crapa destul de usor.

In plus, tot la capitolul structura, trebuie sa te asiguri ca imbinarile cadrului sunt fixate cu dibluri deoarece doar adezivul si cuiele nu ofera o rezistenta prea mare.

Trebuie sa te gandesti de asemenea la scopul in care vei utiliza canapeaua. Daca o vei folosi doar in timpul zilei alegerea este mai simpla, dar daca o vei folosi frecvent si pentru dormit atunci trebuie sa te asiguri ca sistemul de extindere al canapelei este foarte bine facut, iar iar in acest caz trebuie sa fii pregatit sa investesti ceva mai mult.

Nu tine cont de mitul conform caruia o canapea pe arcuri este incomoda! Arcurile nu se simt decat atunci cand presezi foarte tare cu mana, dar atunci cand stai in pozitie normala pe canapea nu se simt, oferind o sustinere ferma. Canapelele pe chingi sau ochiuri de plasa, pe langa faptul ca rezista foarte putin, sunt si foarte incomode.

De asemenea, este recomandat ca umplutura canapelei sa fie una cu densitate mare, indiferent ca este vorba de fibre naturale sau sintetice. Canapelele umplute cu spuma poliuretanica cu densitate mica se deterioreaza destul de repede.

In ceea ce priveste exteriorul canapelei, iti recomandam sa mergi pe tesaturi din fibre naturale, cum ar fi bumbacul sau lana, sau pe piele. Acestea isi pastreaza aspectul frumos in timp si pot fi curatate mai usor.

Fireste ca si designul unei canapele este foarte important, iar specialistii in design interior cu care colaboram in Greenfield iti pot oferi o sumedenie de solutii astfel incat canapeaua pe care o vei alege sa corespunda dorintelor tale atat din punct de vedere al calitatii cat si estetic. Programeaza o vizionare si afla ce solutie ti se potriveste!