NOUTĂȚI

Bancile scad avansul la creditele in lei


Dupa intrarea in vigoare a Legii Darii in Plata, in luna mai a acestui an bancile cresteau semnificativ avansul necesar pentru obtinerea unui credit ipotecar. Iata ca, la cateva luni de la acest moment, bancile fac noi modificari asupra conditiilor de creditare si foarte multe dintre acestea au scazut in mod semnificativ avansul cerut.

Iata care sunt noutatile cu care vin cateva dintre cele mai importante institutii bancare de pe piata din Romania,  in ceea ce previste creditele in LEI:

  • Banca Transilvania solicita un avans de 15% din pretul imobilului achizitionat care au ca si destinatie achizitionarea primului spatiu locativ si un avans ce porneste de la 20% pentru orice alta situatie, in functie de tipul garantiei.
  • BRD a scazut avansul la 15% pentru situatiile in care se poate prezenta o garantie suplimentara imobilului care face obiectul creditului si solicita un avans de 25% pentru un singur imobil adus in garantie. In functie de profilul clientului si tipul imobilului, avansul cerut poate suferi modificari pornind de la 35%.
  • BCR a scazut valoarea avansului la 15% din pretul imobilului achizitionat daca termenul creditului este de maximum 20 de ani si la 25% pentru celelalte situatii, indiferent de valoarea imprumutului sau a achizitiei.
  • Unicredit Bank solicita acum un avans de 20% din pretul imobilului achizitionat, daca termenul creditului este de maximum 20 ani, cu optiune de virare salariu in cont Unicredit, si un avans de 25% pentru orice alta situatie.
  • Banc Post a scazut avansul la 25% pentru creditele in lei daca imobilul reprezinta resedinta primara a imprumutatului si suma creditului nu depaseste 150.000 EUR, dar mentine un avans de 33% daca imobilul reprezinta resedinta primara a imprumutatului si suma creditului depaseste 150.000 EUR. Pentru oricare alta situatie este solicitat un avans de 38%.
  • Alpha Bank a scazut avansul la 30% din pretul imobilului achizitionat indiferent de valoarea imprumutului sau a achizitiei.

Atunci cand te afli in cautarea unei locuinte, un pas foarte important este gasirea celei mai potrivite solutii de finantare. Colegii nostri de la divizia de brokeraj, va stau la dispozitie cu informatii complete si servicii promte astfel incat vei putea sa accesezi un creditul potrivit fara prea multe batai de cap.