NOUTĂȚI

Analiza imobiliara: Nordul si centrul, cele mai cautate zone rezidentiale din capitala


De curand, am realizat un sondaj cu scopul de a afla care sunt dorintele cumparatorilor bucuresteni aflati in cautarea unei locuinte, iar rezultatele ne arata ca nordul si centrul capitalei sunt in prezent cele mai cautate zone rezidentiale.

Sondajul a fost efectuat in cadrul Targului National Imobiliar pe un esantion de 760 de respondenti.

Intrebati in ce zona a capitalei sunt interesati sa-si achizitioneze viitoarea locuinta, 25% dintre respondenti au ales zona de nord, acestia fiind atrasi de beneficii precum proximitatea fata de padurea Baneasa, hub-ul de birouri Pipera – Aviatiei si fata de centre de invatamant prestigioase din capitala. Pe al doilea loc in topul preferintelor se afla zona centrala, aleasa de circa 22% dintre respondenti, datorita avantajelor precum locatia centrala si accesibilitatea mijloacelor de transport, in timp ce urmatoarele locuri sunt ocupate de zona de sud si cea de vest, cu un procent de respondenti de circa 15% fiecare si zona de est, aleasa de un procent de 13%. Restul de 10% dintre persoanele chestionate nu au raspuns la aceasta intrebare. Potrivit datelor sondajului, 80% dintre participantii intervievati intentioneaza sa se mute in mai putin de un an.

In ceea ce priveste tipul locuintei dorite, marea majoritate a potentialilor cumparatori (42%) au optat pentru un apartament cu 2 camere, in timp ce mai putin de o treime (24%) vor un apartament cu 3 camere. Procentul celor ce prefera locuintele mai spatioase precum apartamentele cu 4 camere sau casele este de circa 23%.

Calitatea constructiei este de asemenea un factor foarte important in luarea deciziei de a achizitiona o locuinta, iar sondajul efectuat arata faptul ca marea majoritatea a cumparatorilor sunt dispusi sa investeasca mai multi bani in achizitionarea unui apartament de o calitate superioara. Spre exemplu, pentru un apartament cu 2 camere in nordul capitalei, peste jumatate dintre cumparatori sunt dispusi sa aloce un buget de peste 65.000 euro, in timp ce pentru un apartament cu 3 camere in aceeasi zona, aproximativ 57% ar cheltui un buget de peste 85.000 euro. In cazul apartamentelor cu 4 camere, circa o treime din cumparatori ar aloca o suma de peste 100.000 euro.

“Nordul capitalei este o piata rezidentiala aflata la mare cautare, fiind foarte ofertanta din punct de vedere al dezvoltarilor rezidentiale si al facilitatilor. Cele mai cautate tipuri de apartamente in aceasta zona sunt apartamentele cu 2 camere, cu un procent de 43%, urmate de cele cu 3 camere – circa 19%, in timp ce locuintele mai spatioase, precum casele sau apartamentele cu 4 camere sunt preferate de aproximativ o treime dintre respondenti. Dinamismul vanzarilor in nordul capitalei se resimte si in cadrul proiectului nostru – GREENFIELD, din Baneasa, care a ajuns in prezent la peste 3.000 rezidenti, fiind cea mai mare comunitate urbana din sectorul 1”, a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO IMPACT.

infografic

Incadrat pe doua laturi de padurile Baneasa si Tunari, cartierul GREENFIELD este cel mai mare proiect rezidential din sectorul 1. Aici, le oferim clientilor nostri apartamente la preturi incepand de la 783 Eur/mp + TVA, un pret cu 15% mai mic decat media nordului capitalei si cu o calitate a finisajelor si a constructiei mult superioara mediei pietei.

Astfel, preturile locuintelor incluzand locurile de parcare si TVA pornesc de la 66.000 euro pentru apartamentele cu 2 camere, 86.000 euro pentru apartamentele cu 3 camere si depasesc usor 100.000 euro pentru apartamentele cu 4 camere. In primul semestru al acestui an, IMPACT a contractat in GREENFIELD peste 300 apartamente, in valoare de 23,85 milioane euro (TVA inclus), cel mai bun rezultat din 2008 pana in prezent, la 6 luni de activitate. Circa o treime din apartamente sunt vandute prin credit ipotecar, o alta treime prin Prima Casa, iar restul de apartamentelor se vand cu banii jos.

In acest an IMPACT a investit peste 44 milioane euro in lansarea celei de-a treia faze de dezvoltare a cartierului nostru – Ansamblul Platanilor, care va ocupa o suprafata de 10 ha si va cuprinde 39 de blocuri cu 888 de apartamente si Parcul Platanilor, amenajat pe o suprafata de 6.000 mp, care va dispune de facilitati pentru intreaga familie, precum locuri de joaca, teren de sport multifunctional, zona de fitness si zona de recreere.


<

>