NOUTĂȚI

Ce poti face cu borcanele vechi?


Atunci cand vrei sa reimprospatezi aspectul casei tale, in loc sa dai fuga la magazinul preferat cu accesorii decorative, este bine ca mai intai sa iti indrepti atentia tocmai asupra acelor obiecte care se aduna intr-o casa si care, la o prima vedere, par inutile.

Spre exmplu, din timp in timp te poti trezi cu camara aglomerata de borcane goale, pe care in loc sa le arunci, le poti transorma cu usurinta in accesorii vesele, care sa iti puna personalitatea in valoare si care sa dea un aspect original casei tale. In felul acesta, pe langa faptul ca vei reusi sa redecorezi cu un buget redus, vei reusi sa reciclezi intr-o maniera creativa, ceea ce pe termen lung este in beneficiul mediului inconjurator si al comunitatii din care faci parte.borcan 3

Iata ce poti face, asadar, cu cateva borcane goale si un strop de imaginatie:

  • Vaze de flori cu aspect shabby chic – Poti transforma aspectul unui banal borcan decorandu-l cu ajutorul unei fasii d
    e dantela lipita circular de jur-imprejurul borcanului cu un strat subtire de aracet. Dupa ce se usuca, poti fixa si mai bine dantela de borcan dand pe deasupra un strat de lac transparent. Folosind o tehnica asemanatoare, poti folosi in locul dantelei frunze uscate de diferite forme si culori, sfoara rasucita sau colaje de imagini cu flori decupate din reviste.
  • Suporturi penborcane 1tru lumanari – Poti umple borcanele cu nisip fin sau cu pietre de mici dimensiuni, in care sa fixezi apoi lumanari de diverite lungimi si grosimi. Suporturile de lumanari astfel create vor da un un plus de caldura, punand in valoare diverse colturi ale incaperii.
  • Mini-gradina de interior – Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cateva borcane mai mari, pe fundul carora sa asezi un strat generos de pamant pentru flori in care sa plantezi seminte sau rasaduri din plantele dorite. Efectul obtinut poate fi unul cu adevarat spectaculos.
  • Suporturi pentru carioci si creioane colorate – Cu ajutorul borcanelor poti sorta mai usor cariocile, creioanele colorate si pensulele copilului. Nu trebuie decat sa cureti foarte bine borcanul la exterior de rezidurile lasate de eticheta. Culorile creioanelor se vor vedea foarte frumos prin peretii transparenti ai acestuia.

Aceste sunt doar cateva idei succinte, dar cu putina indemanare si creativitate poti recicla nu numai borcane, ci tot felul de alte obiecte pe care ai fi tentat sa le arunci. Incurajaza-ti copilul si ceilalti membri ai familiei sa procedeze la fel si in felul acesta intreaga familie va contribui cate putin la protejarea naturii pe care o iubim atat de mult cu totii!

Sursa foto: ideipentrucasa.ro/ casepractice.ro/ divahair.ro/ flori-cultura.ro

 


<

>