NOUTĂȚI

Cum iti alegi covorul pentru living?


Ai ales deja mobilierul dorit si decoratiunile interioare, astfel incat livingul tau este acum aproape gata. Tot ce iti mai ramane acum de facut este sa alegi un covor care sa puna in valoare toate celelalte obiecte si sa dea acea caldura caminului tau.

Exista cateva reguli de care trebuie sa tii seama in alegerea covorului pentru living, astfel incat sa obtii un efect vizual maxim.

Daca finisajele interioare iti permit acest lucru, lasa o suprafata generoasa de parchet la vedere deoarece un covor supradimensionat poate crea impresia de spatiu stramt. Spre exemplu, la finisajul interior al apartamentelor din Greenfield s-a folosit parchet Egger de cea mai buna calitate, cu grosime de 8 mm, cu un aspect elegant tip Stejar Achensee, pe care ar fi chiar pacat sa il acoperi cu un covor a carui marime sa dea senzatia de spatiu incarcat.

Pentru un living cu suprafata de peste 22 mp, asa cum sunt si cele din Greenfield, dimensiunea covorului ar trebui sa fie de 2x3 sau 3x4 metri.

Cromatica este si ea in stransa legatura cu dimensiunea covorului. Cu cat suprafata acestuia este mai mica, cu atat te poti juca mai mult cu nuante si culori tari, cu imprimeuri mai contrastante. Daca suprafata cuvorului este mai mare, atunci se recomanda folosirea unor tonuri temperate, a unor nuante neutre si imprimeuri mai discrete.

Cum cel mai practic tip de pozitionare a covorului din living este este acela in care canapeaua si fotoliile sunt asezate pe laturile sale, este bine ca aceste piese sa aiba un aspect unitar. Daca ai o canapea cu imprimeruri este bine sa alegi un covor uni, intr-una dintre nuantele predominante ale canapelei, si viceversa.

In ceea ce priveste materialul din care este facut covorul, este recomandat sa alegi unul din fibre naturale precum lana, bumbacul sau iuta. Acestea sunt mai costisitoare insa sunt mai durabile si mai elegante.

Daca ai nevoie de o sursa de inspiratie sau de un sfat practic de la un profesionist, te invitam sa vizitezi apartamentele model din Greenfield, iar colegii nostri specializati in amenajari interioare te vor ajuta sa iei deciziile potrivite!