NOUTĂȚI

Tendinte in alegerea corpurilor de iluminat


Dincolo de scopul lor practic care le face indispensabile, corpurile de iluminat au devenit in timp elemente foarte importante in crearea designului interior al unei locuinte.

Bineinteles, atunci cand alegi corpurile de iluminat pentru diferitele incaperi ale locuintei, trebuie sa tii cont de functionalitatea fiecarui spatiu. Spre exemplu, zonele pentru citit sau lucru, bucataria si baia trebuie sa fie intens luminate, astfel incat si cele mai mici detalii sa fie vizibile, pe cand zonele de relaxare au nevoie de o lumina mai difuza care sa creeze o ambianta calda si odihnitoare.

In ceea ce priveste designul, aici creativitatea nu are limite. In 2016 raman la moda corpurile de iluminat suspendate, in special cele tip candelabru sau pendul. Atunci cand vorbim despre candelabre insa nu ne referim la neaparat la cele somptuoase, cu cristale si foarte multe brate, ci mai degraba la cele minimaliste, cu forme moderne. Daca decorul general al camerei iti permite, poti opta pentru un astfel de candelabru realizat din materiale neconventionale, poate chiar materiale reciclate.corp iluminat tip pendul

Daca preferi corpurile de iluminat tip pendul, poti opta pentru unul simplu sau dublu, cu o forma geometrica sau neconventionala, din sticla transaparenta.

In living sau in dormitor poti alege sa iluminezi diferit anumite zone ale camerei. Poti crea un colt pentru citit pe care sa il evidentiezi cu ajutorul unor veioze sau lampi de perete. Daca ai obiecte de arta sau decorative care merita o atentie deosebita, le poti pune in valoare luminandu-le pe timp de seara cu ajutorul catorva aplice discrete. Daca preferi un stil mai indraznet, poti opta pentru un set de oglinzi sau de tablouri pop-art cu rame luminoase.

Un trend care capata tot mai multa amploare este acela de a ilumina separat dulapioarele, sertarele si cabina de dus. Pentru a evita cautatul pe intuneric in dulapuri sau sertare adanci, unde iluminatul general nu face fata, designerii recomanda corpurile de iluminat miniaturizate, tip led, iar solutiile oferite sunt multiple si elegante. Iluminatul separat al cabinei de dus reprezinta o tendinta in crestere, iar scopul este crearea unei atmofere revigorante, dar aici solutiile trebuie sa tina cont de cateva cerinte specifice datorita umiditatii si temperaturii fluctuante a acestui spatiu.

Indiferent de solutiile tehnice si de conceptul de design ales, trebuie sa te a
siguri ca tipul de lumina este unul adecvat sopului pentru care va fi folosit spatiul respectiv, dar si ca iluminatul artificial se completeaza perfect cu tipul de lumina naturala din apartament.

In cartierul nostru, Greenfield, toate apartamentele au o suprafata vitrata generoasa astfel incat sa te bucuri de cat mai multe ore pe zi de lumina naturala de calitate, iar finisajele au fost alese in tonuri neutre, de o eleganta discreta, astfel incat sa iti poti decora ulterior spatiul in functie de personalitatea si de nevoile tale.

Daca esti in cautarea unui apartament nou, care sa iti permita sa lasi frau liber creativitatii si pe care sa il poti transforma cu usurinta in “acasa”, da-ne un telefon si programeaza o vizita! Consultantii nostri iti stau cu placere la dispozitie.

Sursa foto: http://www.global-design.ro/

http://www.teluminez.ro/


<

>