NOUTĂȚI

Sfaturi pentru amenajarea baii


Daca planuiesti sa faci in scurt timp o redecorare a baii sau pur si simplu iti doresti sa creezi din baie un spatiu armonios si relaxant, iata cateva sfaturi simple care te vor ajuta sa faci alegerile potrivite!

Foloseste predominant culori neutre!

Daca doresti sa transformi baia intr-un loc relaxant, un mini-spa in propria casa, alege cu incredere culorile pamantului. Te poti juca folosind nuante de bej, crem sau gri deschis, care se potrivesc perfect unui mobilier de baie alb si, astfel, vei crea impresia de spatiu mai amplu.

Incearca sa respecti principiul 70 – 20 – 10, regula de aur a designului interior in ceea ce priveste culorile. Mai exact, nuanta cea mai deschisa ar trebui folosita in proportie de 70%, nuanta cea mai profunda in proportie de 20 %, iar cea mai vie culoare 10%. De asemnea, nuantele inchise se recomanda a fi folosite in partea de jos a incaperii (gresie), iar cele deschise in partea de sus.

Alege un lavoar cu o forma deosebita.IMG_6498

Lavoarul este de obicei primul obiect de mobilier pe care il vezi atunci cand intri intr-o baie, asa ca alege unul cu o forma moderna sau unul cu blat, asa cum este cel din imagine, pe care poti aseza obiecte frumoase, atat cu rol decorativ cat si de depozitare.

Integreaza cat mai mult natura in decorul acestei incaperi!

In cazul finisajelor, alege pe cat posibil materiale naturale sau care sa preia cat mai mult din specificul natural al zonei in care locuiesti. Spre exemplu, in Greenfield am folosit placi ceramice realizate cu ajutorul unei tehnologii de prIMG_6348intare de ultima generatie care permite realizarea unor modele cat mai apropiate de elementele naturale (lemn, piatra), cu o calitate superioara tehnologiei traditionale.

Daca ai o baie cu fereastra, asa cum sunt cele din Greenfield, profita din plin de lumina naturala si decoreaz-o cu plante!  Plantele ornamentale sunt intotdeauna binevenite intr-o incapere, o fac sa para mai vie si mai prietenoasa. Exista plante ornamentale care prefera un mediu umed cum este cel din baie si, in felul acesta, vei aduce un colt de natura in fiecare incapere a casei.IMG_6450

Amprenta personalitatii se vede in accesorii.

Finisajele in culori neutre iti vor permite ulterior sa personalizezi spatiul prin accesorii in culori indraznete. Poti opta pentru o oglinda cu rama deosebita sau pentru cateva tabloruri mici cu rame viu colorate.

Nu in uita insa ca, pe langa criteriul estetic, este foarta importanta si calitatea tuturor materialelor pe care le vei folosi in amenajarea baii. La amenajarea tuturor bailor din Greenfield am folosit gresie si faianta Delta Design si obiecte sanitare premium, Ideal Standard.

 

Daca vrei sa vezi amenajarile din apartamentele noastre, poti apela oricand la unul dintre consultantii Greenfield!    


<

>