NOUTĂȚI

Noile conditii privind avansul necesar pentru un credit ioptecar


Legea Darii in Plata, recent intrata in vigoare, a adus cu sine mai multe modificari in ceea ce priveste conditiile pentru acordarea unui credit ipotecar/ imobiliar, pe care cei aflati in cautarea unei locuinte trebuie sa le cunoasca.

Astfel, iata care sunt noile conditii impuse de cele mai importante institutii bancare de pe piata din Romania:

  • Garanti Bank - 25% avans indiferent de valoarea imprumutului sau a achizitiei la creditele in LEI si 45% avans indiferent de valoarea imprumutului sau a achizitiei la creditele in EURO.

 

  • Banca Transilvania - 20% avans pentru creditele acordate in LEI a caror valoare este mai mica de 125.000 EURO (echivalent in LEI) si 25% avans pentru creditele acordate in LEI a caror valoare este mai mare de 125.000 EURO (echivalent in LEI). La creditele in EURO aceasta banca solicita un avans de 30 % pentru creditele a caror valoare este mai mica de 125.0DJI_0001.00_07_20_34.Still04600 EUR si 35% avans pentru creditele a caror valoare depaseste 125.000 EUR.

 

  • BRD - 35% avans pentru creditele acordate in LEI a caror valoare este mai mica de 250.000 EUR (echivalent in LEI) si 15% avans pentru creditele acordate in LEI a caror valoare este mai mare de 250.000 EUR (echivalent in LEI).

 

  • BCR - 35% avans la creditele in LEI indiferent de valoarea imprumutului sau a achizitiei.

 

  • Credit Agricole - 15%-20% avans la creditele in LEI indiferent de valoarea imprumutului sau a achizitiei, in functie de profilul clientului.

 

  • Unicredit Bank - 25% avans la creditele in LEI indiferent de valoarea imprumutului sau a achizitiei.

 

  • Banc Post - 33% avans la creditele in LEI indiferent de valoarea imprumutului sau a achizitiei si 43% avans la creditele in EURO indiferent de valoarea imprumutului sau a achizitiei.

 

  • Alpha Bank - 30% - 40% avans la creditele in LEI ind
    iferent de valoarea imprumutului sau a achizitiei, in functie de profilul clientului si 40% avans indiferent de valoarea imprumutului sau a achizitiei la creditele in EURO.

In ceea ce priveste programul Prima Casa, conditiile de creditare raman neschimbate, iar de curand plafonul de garantii a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei.

Daca doresti sa afli mai multe detalii despre documentele si pasii necesari pentru a obtine un credit ipotecar, apleleaza cu incredere la unul dintre consultantii Greenfield, care te va ajuta nu doar sa iti alegi apartamentul potrivit, ci si sa gasesti cea mai avantajoasa solutie de finantare!


<

>