NOUTĂȚI

Avantajele locuirii in Sectorul 1 al Capitalei


Calitatea vietii locuitorilor dintr-un mare oras este influentata de multi factori cum ar fi nivelul bunastarii din regiunea respectiva, calitatea infrastructurii, nivelul de poluare sau accesul la scoli, gradinite si varietatea posibilitatilor de petrecere a timpului liber.

In Bucuresti se pot remarca diferente destul de mari de la un sector la altul, iar sectorul care bifeaza cele mai multe criterii indeplinite este Sectorul 1.

Bucurestenii din Sectorul 1 se bucura de cea mai mare suprafata de spatiu verde pe metru patrat – 77,19 mp, cu mult peste media de doar 23,31 mp din celelalte cinci sectoare, suprafata totala de spatii verzi din acest sector insumand 1.757,70 hectare. La polul opus, cu suprafata cea mai mica de spatiu verde pe cap de locuitor se afla Sectorul 2 cu numai 12,43 mp.

Sectorul 1 este fruntas si la numarul de arbori, cu un total de 555.366, dar si la capitolul liniste, aici inregistranstrandu-se cei mai scazuti indici de poluare fonica.

In ceea ce priveste proximitatea fata de unitatile de invatamant performante, locuitorii Sectorului 1 sunt avantajati, deoarece 5 din dintre scolile clasate in top 20 al anului 2015, la nivelul intregii Capitale, se afla aici. Este vorba despre Colegiul National Tudor Vianu, Scoala Gimnaziala Ion Heliade Radulescu, Scoala Gimnaziala Pia Bratianu, Colegiul German Goethe si, nu in ultimul rand, Avenor College (locul 6) aflata chiar in ansamblul residential Greenfield.

De asemenea, Sectorul 1 si Sectorul 2 sunt sectoarele cu cele mai multe gradinite, neinregistrand deficiente la acest capitol.

Amplasat intr-una dintre cele mai frumoase zone ale Sectorului 1, inconjurat de padurile Baneasa si Tunari, ansamblul Greenfield se bucura si de avantajul proximitatii fata de numeroase centre comerciale si cladiri de birouri. In plus, locuitorii din Greenfield pierd mult mai putin timp in trafic atunci cand doresc sa plece din oras in weekend, prin accesul rapid la soseaua de centura si autostrazi.


<

>