NOUTĂȚI

Specii de molid excelente pentru amenajarile exterioare


Datorita caracteristicilor sale ornamentale, a modului simplu de ingrijire și a beneficiilor ecologice, molidul, cu toate speciile sale, se dovedeste a fi o alegere excelenta pentru amenajarea unei gradini sau a spatiilor verzi din zonele urbane.

Printre cele mai ofertante specii se numara: Picea Pungens Glauca (molidul intepator), Picea Pungens Hoopsii (molidul argintiu) si Picea Conica (molidul conic pitic).

Picea Pungens Glauca  este un arbore impunator, elegant, piramidal, de talie mare (30-40 m, uneori chiar 50 m)avand acele persistente, ascutite, foarte rigide, de unde si denumirea populara de molid argintiu intepator. Coloratia frunzelor este foarte similara cu cea a bradului argintiu. Originar din America de Nord, molidul intepator este deosebit de apreciat ca arbore ornamental si prezinta o rezistenta deosebita la ger si inghet, tolerand si combatand foarte bine si poluantii din aer.

Picea Pungens Hoopsii, cunoscut cel mai adesea sub denumirea de molid argintiu, este un conifer cu aspect piramidal si coroana conica compacta, fiind cel mai argintiu dintre speciile de molid. Acele au 3-4 cm lungime si sunt stralucitoare prin nuantele lor de alb-albastru-argintiu. Conurile sunt decorative, cilindrice de 5-7 cm lungime, iar primavara capata o culoare rosie deosebit de frumoasa. Este rocomandat sa se planteze pe soluri bine drenate, suporta bine praful si fumul din zonele urbane.

Picea Conica sau molidul conic pitic este o specie apreciata pentru cresterea deosebit de compacta, frunzele aciculare fiind atat de dese incat imbraca in intregime tulpina si lastarii, aspectul general al plantei fiind acela al unui masiv de ace verzi, de forma conica. Ceea ce face aceasta planta deosebita pentru utilizarile in amenajarile de gradini decorative este talia mica si cresterea deosebit de inceata. In primii ani creste mai mult in inaltime, nedepasind 2-3 cm pe an, iar ulterior, dupa 10-15 ani cresterea este mai mult in sensul largirii bazei, astfel incat aspectul conic se accentueaza cu trecerea timpului.

Incepand de la finalul lunii februarie, aceste specii de molid pot fi admirate si in cartierul Greenfield, iar plantarea lor face parte din proiectul nostru ambitios de a planta cate un copac pentru fiecare apartament construit. Iar lucrurile nu se opresc aici, va vom tine la curent cu urmatoarele actiuni de plantare!


<

>