NOUTĂȚI

Sfaturi Feng-shui pentru decorarea apartamentului tău


Ce este feng-shui? Este o artă antică provenită din China, care are la bază echilibrarea energiilor în spații închise pentru a aduce beneficii sănătății și noroc adepților.

Feng înseamnă vânt, iar shui înseamnă apă. În cultura chinezească acestea două împreună aduc noroc.

Primul sfat pentru a începe decorarea feng-shui este să alegi aromoterapia. Aceasta este importantă pentru a îmbunătăți sau transforma energia din căminul dumneavoastră. De reținut că atunci când folosim aromoterapia trebuie să alegem doar uleiuri naturale, cele sintetice nu funcționează la fel de bine datorită ingredientelor chimice.
Prin aromoterapie te vei simți mai calm și mai fericit, iar căminul tău va emana energie pozitivă.

Un alt sfat este legat de locul unde este amplasat patul. Dormitorul principal este cea mai importantă cameră.

Locația ideală pentru a așeza patul este unde poți vedea intrarea în cameră, fără să fie nevoie să îți întorci capul mai mult de 90 de grade și nu în fața ușii.
Atunci când aranjezi mobila și decorațiunile în casă gândește-te așa: dacă ar curge apă din ușa ta de la intrare, ar curge liber prin apartament sau ar fi blocată de diverse obiecte?

Energia pozitivă nu e blocată doar de obiecte, ci și de praf, obiecte dezordonate, dar și de obiecte stricate pe care încă le păstrezi în casă. E important să ai casa curată și să repari sau să arunci obiectele stricate.
Și lumina este un factor important în atragerea energiilor pozitive. Folosește lumini sensibile la atingere, cu senzori ca să poți regla cantitatea de lumină pe care o ai în casă.

Feng shui-ul merge chiar și până în bucătărie. Începe cu forma camerei, dar și cu forma mesei din bucătărie. Aceasta trebuie să fie rotundă pentru a ajuta energia pozitivă să se răspândească uniform în toată camera. Scaunele trebuie să aibă un spătar puternic și să fie sub formă de potcoavă întoarsă.

În living te relaxezi și petreci timp de calitate cu prietenii tăi sau familia, așa că e important să alegi mobilă minimalistă, materiale moi și culori mai calde. Așază canapeaua cu fața la intrarea principală în sufragerie, dar nu fix în intrare.

În camera copilului patul trebuie poziționat în așa fel încât copilul să vadă ușa, dar nu fix în dreptul ei. Prin poziționarea aceasta copilul se va simți în siguranță și protejat. Un alt mod pentru a face copilul să se simtă în siguranță este alegerea tablourilor cu poze de familie sau poze liniștite din natură.
Odată cu aceste sfaturi, îți poți decora liniștit apartamentul. În Greenfield avem apartamente spațioase și luminoase potrivite pentru tine și familia ta.