NOUTĂȚI

Trăiește sănătos în Greenfield, rezidențialul cu cele mai scăzute valori de emisii poluante din București


Greenfield este ansamblul rezidențial îmbrățișat de pădure. Este situat în partea de Nord a capitalei, iar la numai 20 de metri, două laturi dintre cele trei ale complexului, se află în imediata vecinătate a pădurii Băneasa și Tunari. Datorită poziționării în nordul capitalei, aproape de 900 de ha de pădure, are cele mai scăzute valori de emisii poluante din București.

În 2009, potrivit S.C. Eco Lab Consult SRL, calitatea condițiilor de mediu din Greenfield s-a dovedit a fi superioară nu doar celei din București, ba chiar față de Câmpulung Moldovenesc, oraș de munte.

Beneficiile vieții lângă pădure

  • Pădurea contribuie, prin fotosinteza, la regenerarea resurselor de oxigen, atât la nivel local, cât și la nivel global.
  • Un singur hectar de pădure produce anual aproximativ 30 t oxigen, dintre care consumă doar 13 în procesul de respirație al arborilor săi.
  • Arborii și arbuștii contribuie la atenuarea zgomotelor de intensități diferite și fixează solul pentru evitarea alunecărilor de teren.

Atunci când trăiești în mijlocul orașului ești mai expus la diverse efecte secundare cauzate de poluare, precum hipertensiunea arterială și infarctul miorardic.

Poluarea poate fi de mai multe feluri, însă cele mai puternice sunt poluarea cu dioxid de carbon și nivelul de zgomot sau poluarea fonică.

Dioxidul de carbon este principalul factor care determină efectul de seră. Acesta se produce atunci când razele solare pătrund în atmosferă și intră în contact cu suprafața Pământului. Suprafața reemite căldura și o transformă în radiație infraroșie, care se acumulează în atmosferă și determină încălzirea forțată a climei.

Cantitatea de CO2 crește datorită industriei energetice, industriei metalurgice, chimice și a transporturilor.

În mai 2015, potrivit NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) concentrația de dioxid de carbod in atmosfera terestră a depășit pragul istoric de 400 ppm (părți per milion).

În centrul Bucureștiului concentrația de dioxid de carbon are 546 ppm, în timp ce în Greenfield înregistrează 334 ppm.

Poluarea fonică se referă la creșterea zgomotului până la nivelul în care afectează starea psihologică și biologică a oamenilor. Această este măsurată în decibel sau în foni. Pragul la care poluarea fonică devine nocivă pentru organism este de 80 pe scara de decibeli sau foni. În special dacă suntem expuși la un zgomot intens și pe perioade lungi de timp.

În București nivelul de zgomot este de 47 de decibeli, în timp ce în Greenfield este de 22.

Odată mutat în Greenfield, vei duce o viață mai sănătoasă decât dacă ai fi stat la bloc, în centrul Bucureștiului. Aici aerul este mai curat decât în oraș datorită poziționării sale în apropierea a 900 ha de pădure.

Sursă foto principală via