NOUTĂȚI

5 motive pentru care te simți bine în natură


Ai observat cum te simți mai relaxat atunci când ești în natură? Atunci când te joci cu nisipul pe plajă, sau când te așezi pe covorul tomnatic de frunze? Atunci când te plimbi prin pădure și te bucuri de foșnetul și zumzetul ei?

Există o explicație științifică, mai exact Ipoteza Biofoliei, care sugerează că iubim atât de tare natura pentru că o parte din noi se întoarce la origini atunci când se află în mijlocul ei. Aceeași teorie susține că avem nevoie de timp în care să vegetăm pentru că e în ADN-ul nostru.

Tu de ce te simți bine în natură? Există 5 explicații plauzibile.

  1. Natura ne învață să ne acceptăm propria persoană.

În natură nu există oglinzi, deci nu ești distras de micile imperfecțiuni, ci pe împrejurimi și frumusețea lor. Potrivit studiilor recente, timpul petrecut în natură crește stima de sine.

  1. Timpul pare să stea pe loc

Aici nu există ceasuri, în afară de cel biologic. Iar timpul stă pe loc sau se pierde în floră și faună. În natură totul e în mișcare. Studiile susțin că ceasurile, în orice formă a lor, creează stres. Timpul stă pe loc pentru că aici își pierde din valoarea electronică.

  1. De la material la natural

Într-o cultură în care mult înseamnă mai bine și mâncarea este făcută prin procedee chimice complicate, întoarcerea la natură ne permite să vedem ceva palpabil. Să lăsăm lucrurile materiale în urmă și să ne întoarcem la natural.

Mai ales că ieși din zona ta de confort. Aici nu poți să schimbi temperatura, să te păzești de ploaie sau să oprești soarele să apună. Aici te urci pe munți, cobor văi, te julești în tufilșuri. Aici ești al naturii.

  1. Te ajută să apreciezi viața mai mult

Natura e nemiloasă. Nimic nu este mai fragil în natură decât viața. Aici există moarte la tot pasul, fie că e moartea naturii, fie că vorbim despre lanțul trofic. Aici viața ta prinde noi rădăcini.

  1. Îți echilibrezi gândurile

Odată ce scăpăm de zgomotele urbanului, mintea se calmează și experimentezi liniștea interioară. Te simți ușor ca un fulg. Grijile și problemele dispar.

În Greenfield ai ocazia să petreci timp mai aproape de natură. Aerul de aici este cu 50% mai puțin poluat decât în restul capitalei.

Sursa principală via